Petice za povinné očkování proti viru SARS-CoV-2

My, níže podepsaní občané, požadujeme zavedení povinného očkování proti viru SARS-CoV-2 pro všechny osoby starší 12 let. Výjimku z povinnosti očkování mají mít pouze ti, kdo se nemohou očkovat ze zdravotních důvodů.

Vláda dosud nenašla odvahu nařídit povinné očkování dostupnými, vysoce účinnými a vysoce bezpečnými vakcínami proti viru SARS-CoV-2. Menšinová skupina odmítačů očkování tak protidemokraticky blokuje návrat k normálnímu životu nás všech. Neočkovaní pacienti plnící nemocnice a jednotky intenzivní péče odčerpávají obrovské sumy ze solidárního zdravotního pojištění. Blokují zdravotnické kapacity potřebné pro poskytování péče jiným nemocným. Oddalují nutné operace trpících pacientů. Vyčerpávají zdravotnické kapacity a ohrožují jiné pacienty, chronicky nemocné a staré.

Alibistický přístup vlády k zavedení povinného očkování proti viru SARS-CoV-2 nás všechny stojí obrovské prostředky. Mnoho lidí kvůli tomu zbytečně trpí a umírá předčasně, protože se jim včas nedostane preventivní péče a potřebné léčby. Trpí tím děti, které jsou omezovány v možnostech vzdělávání, sportování a sociálních kontaktů.

Perverzní chápání svobody a demokracie naší společností je smrtící. Svoboda a fungování demokracie vyžadují osobní odpovědnost každého, ohleduplnost k druhým a altruismus. Bez altruismu se demokracie mění v pseudodemokracii a marasmus.

Zavedení povinnosti očkování proti viru SARS-CoV-2 je nutné a účelné. Plně očkovaní lidé středního a mladšího věku po nákaze virem SARS-CoV-2 nepotřebují hospitalizaci a nedevastují fondy zdravotního pojištění. Pokud dosáhneme podíl 95 % očkovaných v populaci, z infekce SARS-CoV-2 se stane běžná rýma. Pacienti s nemocí COVID-19 přestanou plnit jednotky intenzivní péče a ohrožovat chod  nemocnic. Náš život se vrátí do normálu a protiepidemické restrikce bude možné zrušit.

Snahu vlády dotlačit odmítače očkování ke změně jejich přesvědčení účelovým používáním restriktivních opatření považujeme za nevhodný a nebezpečný alibismus. Poctivějším a demokratičtějším řešením je nařídit jim očkování v souladu se zákonem o ochraně veřejného zdraví (č. 258/2000 Sb.), jako mimořádné očkování podle Vyhlášky o očkování proti infekčním onemocněním (č. 537/2006 Sb. §2, odst. 1, písm. c).

Peter Šebo peter.sebo@outlook.cz - Praha 4 - vědecký pracovník, mikrobiolog, https://www.facebook.com/peter.sebo.39/    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Peter Šebo peter.sebo@outlook.cz - Praha 4 - vědecký pracovník, mikrobiolog, https://www.facebook.com/peter.sebo.39/ svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.