Petice za omezení hluku z letiště v Táboře

My, níže podepsaní občané prostřednictvím této petice žádáme, aby město Tábor již konečně začalo řešit stížnosti občanů na hluk, který způsobuje provoz táborského letiště a přestalo se jen odkazovat na výsledky měření hluku provedené hygienickou stanicí, které se uskutečnilo před pár lety. Provoz letiště se od té doby neustále zvyšuje a spolu s ním i intenzita hluku. Rozhodně neakceptujeme, že je letiště v provozu prakticky v nonstop režimu, kdy se létá od rána do večera (na některých místech dokonce i večer a v noci) 7 dní v týdnu po celý rok. Proto žádáme o jeho razantní omezení a přesměrování letů do míst, kde bude obtěžovat nejméně. Není zkrátka možné, aby parta nadšenců a provozovatelů komerčních letů obtěžovalo v takové míře obyvatele města Tábor a přilehlých obcí. Jejich svoboda končí tam, kde začíná naše svoboda.

Zbyněk Vít    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Zbyněk Vít svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.

Vaši e-mailovou adresu nebudeme veřejně zobrazovat online.