Petice za očistu zlínského fandění

Tato petice vznikla jako reakce na na chování části "zlínských fanoušků" při hokejovém zápase proti Vsetínu.

Organizátoři fandění naprosto podcenili organizaci zápasu. Místo toho, aby do fandění zapojovali opravdové a klasické zlínské fanoušky, tak se skupinou lidí v černých mikinách poškozovali dobré jméno zlínských fans a snižovali se na úroveň "buranů", jak sami nazívali fanoušky ze Vsetína.

Nikdy se nestalo, aby při domácím derby ve zlínském kotli byly zapalovány světlice, dýmovnice a oheň. Nikdy se nestalo, že by zlínští fanoušci agresivně napadali hasiče a ohrožovali tak bezpečnost všech lidí na stadionu. A nikdy se nestalo, aby se pak začali prát mezi sebou. To všechno se stalo při domácím zápase, kdy si lidé chtěli užít atmosféru Valašského derby a plné kapacity stadionu.

Ve Zlíně se vždy fandilo slušně. Na hokej patří opravdoví fanoušci. Ostatní, kteří cítí vúči někomu "nenávist", si můžou takové věci vyřídit po zápase, ale nemají co dělat na stadionu a snižovat úroveň zlínského fandění na úroveň pralesu.

Je zbytečné a ubohé vyvolávat nenávist a provokovat šibenicí, či sloganem "budeme vás věšet".

Lidé ze spolku Žlutomodří by si měli ujasnit, jestli chtějí podporovat klub a vyjádřit svou nespokojenost v době, když se nedaří, a nebo se budou dále chovat jako chuligáni a dál budou snižovat úroveň celého klubu.

My, níže podepsaní, se distancujeme od spolku Žlutomodří z.s., který měl organizaci fandění na starost. A žádáme vyjádření, omluvu a garantování toho, že už se nikdy nic takového nebude opakovat.

Jiří Hrouda    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Jiří Hrouda svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.

Vaši e-mailovou adresu nebudeme veřejně zobrazovat online.