Petice za obnovu provozu Porodnice Trutnov

My, níže podepsaní občané žádáme členy Zastupitelstva města Trutnova a členy Zastupitelstva Královéhradeckého kraje o obnovení provozu Porodnice v Oblastní nemocnici  Trutnov.

Zdůvodnění:

Jedná se o jedno z nejmodernějších oddělení, které bylo vybudované před 20 lety. Je to Akreditované pracoviště I.typu pro Gynekologii a porodnictví, Akreditované pracoviště pro Přípravu porodních asistentek. Jeho uzavřením dojde k významnému omezení fungující komplexní zdravotní péče v Oblastní nemocnici v Trutnově. Trutnov je druhé nejlidnatější město v kraji – 30 000 obyvatel, jako bývalý okres má nyní 117 978 obyvatel, katastrální rozlohou je 16. největší v republice. Z těchto důvodů se obáváme o zhoršení dostupnosti zdravotní péče v tomto regionu Trutnovska a tím zhoršení životních podmínek a atraktivity regionu pro mladou generaci. Vážíme si Vaší práce, ale zároveň se snažíme upozornit na důležitost udržení úrovně zdravotní péče v našem regionu. Děkujeme za projednání.

MUDr. Věra Holubcová, MUDr. Petra Bartošová, Ing. Lucie Pražáková    Kontaktujte autora petice