Petice proti výstavbě multifunkční sportovní haly v Praze 6 v místě rybníka ze 17. století – Pod novým lesem

Vážení spoluobčané,

dovoluji si Vás oslovit s prosbou o podporu v zamezení plánování multifunkční sportovní haly, kterou se snaží prosadit soukromý investor na místě bývalého rybníka v Praze 6, ul. Pod novým lesem.

Jsme obyvatelé této ulice a parčík a rybník, který pochází ze 17. století, byl pro nás od nepaměti oázou klidu a alespoň kousku zelené přírody v naší čtvrti. Loni majitel rybník nečekaně vysušil. Na tomto místě každoročně hnízdili čápi,  žilo zde hejno kachen, nemluvě o čolcích, žábách a podobných živočiších. Jsme zásadně proti, aby se takto ničili zbytky přírody. Developerovi jde zřejmě pouze o zisk, ne o blaho sportovní mládeže. (Praha 6 má k dispozici sportovní areál TJ Tatran Střešovice i jiná vnitřní a venkovní sportoviště). Podle našich informací zatím radnice projekt ještě neschválila, ale developer již založil petici pro výstavbu.

Prosím, pomůžete nám zachránit areál?

Obyvatelé přilehlých oblastí.

Renáta Hucaluková    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Renáta Hucaluková svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.