Petice proti omezení pravomocí Parlamentu České republiky během nouzového stavu

My, níže podepsaní, reagujeme na zprávy, které zveřejnil server respekt.cz a aktuálně.cz, které upozorňují na iniciativu některých členů vlády oslabit za trvání nouzového stavu pravomoci Parlamentu České republiky ve prospěch vlády České republiky či dokonce ve prospěch premiéra České republiky.

Jsme si vědomi závažnosti současné situace ve vztahu k pandemii nemoci COVID-19, nicméně zásadním způsobem nesouhlasíme s tím, aby členové vlády využívali této situace k oslabení demokratických hodnot České republiky.

S obavami sledujeme dění v Maďarsku a zásadním způsobem nesouhlasíme s tím, aby Česká republika tuto cestu následovala. Nutná opatření směřující k omezení šíření nákazy nemocí COVID-19 musí být činěna při zachování veškerých demokratických principů a v mezích ústavního pořádku České republiky.

My, níže podepsaní, máme již nyní pochybnosti o účelnosti a nezbytnosti některých přijatých opatření, zásadně a jednotně však nesouhlasíme s tím, aby se vláda České republiky jakkoliv pokoušela oslabit pravomoci Parlamentu České republiky. Proti jakýmkoliv takovýmto možným krokům na důkaz svého zásadního nesouhlasu připojujeme níže svůj podpis.

Jakub Sivák, email: jkb.sivak@email.cz    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Jakub Sivák, email: jkb.sivak@email.cz svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.

Vaši e-mailovou adresu nebudeme veřejně zobrazovat online.

Vaše telefonní číslo nebudeme veřejně zobrazovat online.