Petice proti nošení roušek na volném prostranství

Žádáme o zrušení nařízení povinného nošení roušek na všech volných prostranství. Ať jsou povinné v uzavřených veřejných prostorách, ale na ulici pouze dobrovolné. Stát  nám  je nařídil, ale nebyl schopný je ani zajistit. Nošení není zdravé a není ani úplně účinné proti nakažení. Spousta starších lidí, astmatiků, ale i zdravých lidí kolabuje neboť se v nich špatně dýchá. Vzduch je po pár minutách vydýchaný a ten vdechujeme zpět do plic, čímž trpí nejen plíce. Také se nechceme opalovat u vody v roušce. V jiných státech je nošení roušek dobrovolné, zaveďme to i u nás. Pokud na ulici nebudu mít roušku a budu se s ostatními míjet, a dodržovat odstup, nemohu nikoho nakazit jestli s ním nebudu delší dobu komunikovat. Virus tu bude stále a jednou se to nevyhne nikomu z nás. Přeci nebudeme chodit stále se zakrytými ústy. Nakažených za měsíc je u nás méně než u běžné chřipky, proto si myslím, že je toto opatření přehnané. I chřipka může mít velice závažný průběh.

Klára Staňková    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Klára Staňková svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.