Petice pro zachování historického názvu náměstí Pod Kaštany

Poslední dobou se pražská čtvrť Bubeneč stává cílem, pravděpodobně zoufalých, politiků, kteří se snaží svou sestupující popularitu zvrátit realizací zbytečných a hloupých proti-ruských gest na jejím území. Předchozí obětí se stal pomník maršála Koněva, novou obětí má být náměstí Pod Kaštany.

My níže podepsaní jsme přesvědčeni, že Bubeneč a jeho místopis není politické pískoviště, na kterém komunální politici mají oprávnění dělat mezinárodní gesta, a trváme na zachování historického názvu náměstí Pod Kaštany.

Zároveň vyjadřujeme znepokojení nad způsobem, kterým se magistrát snaží změnu prosadit. Návrh byl oznámený na poslední chvíli (má být projednaný 24. února a realizovaný 28. února) a nebyl nikdy pořádně představený dotčené veřejnosti (tedy lidem, kteří v Bubenči bydlí). Dá se předpokládat, že jediným podkladem pro jeho realizaci je jakási komická petice, která za 4 roky své existence dokázala celorepublikově nasbírat směšných 4,5 tisíce hlasů. Navíc fakt, že místopisná komise tento návrh již dvakrát zavrhla, a znenadání zcela otočila na úplně opačné stanovisko, považujeme za krajně podezřelý.

Ondřej Stárek    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Ondřej Stárek svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.