Petice - otevřený dopis Andreji Babišovi proti odvolání ministra zahraničních věcí Tomáše Petříčka

Otevřený dopis - Petice Ing Babišovi proti odvolání T. Petříčka

Pane inženýre, momentální funkcí premiére republiky,

jsem jen obyčejný občan tohoto státu. Píšu vám jménem nejen svým, ale i těch níže podepsaných. Jména některých zajisté nečtete poprvé. A nyní k věci. V poslední době dost často odvoláváte ministry, zejména zdravotnictví. O odvolání ministra Blatného si můžeme myslet, a také myslíme, cokoli. Ale co je prostě do nebe volající, je naprosto bezdůvodné odvolání pana ministra Petříčka. Jako jediný z ministrů v současné vládě reprezentoval naši zemi a svou funkci jako jediný ministr naší vlády zastával se ctí a bez zbytečného poklonkování mocnostem, snažícím se u nás uplatnit svůj vliv. Neříkáme (já a níže podepsaní), že byl bez chyb, ale ty chyby nebyly natolik závažné a kritické, aby jediný ministr s rovnou páteří v této vládě musel být odvolán.

Pane premiére, momentálně jste mimo Ing Miloše Zemana nejméně populární politik v zemi. Použiji známý příměr, použitý někdejším italským premiérem- Kdybyste sliboval lidem zlaté mince, nevěřili by vám. Kdybyste je začal rozdávat, lidé by byli přesvědčeni, že jsou falešné, kdyby odborníci potvrdili jejich pravost, lidé by došli k závěru, že je zlato bezcenné. Já a níže podepsaní vás žádáme- nezvyšujte svou neoblíbenost odvoláním jednoho z mála slušných ministrů. A to bez ohledu na mínění Ing Miloše Zemana.

Překročte alespoň nyní svůj stín. S pozdravem

Rostislav Alexandr Hubert, občan

Rostislav Alexandr Hubert    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Rostislav Alexandr Hubert, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.