Přestaňte používat buněčné linie potracených dětí k výrobě vakcín!

Ve fázích vývoje, výroby nebo testování léků jsou někdy využívány buněčné linie pocházející ze zdravých dětí potracených dokonce před 40 nebo 50 lety. To zahrnuje mimo jiné všechny protikovidové vakcíny, které jsou součástí současného portfolia Evropské komise.

Bez ohledu na otázku zákonnosti podávání těchto léků je za určitých okolností nutné důrazně odsoudit systém, který využívá „biologický materiál“ získaný od potracených dětí, což může vést k podpoře této nemorální praxe a tedy i používání dalších potratů, jakož i normalizaci myšlenky, že lidské embryo je jednorázovým a dostupným objektem. A je také nutné naléhat na farmaceutické společnosti a další zdravotnické organizace, aby vyráběly a distribuovaly plně etické vakcíny.

Podepište tuto petici a požádejte ministra zdravotnictví, aby byly odmítnuty farmaceutické výrobky, pro které jsou využívány ve fázích výzkumu, vývoje a nebo produkce buněčné linie z potracených dětí.

„Pro vědecký výzkum a pro výrobu vakcín nebo jiných produktů se někdy používají buněčné linie, které jsou výsledkem nezákonného zásahu do života nebo fyzické integrity člověka.“ To již zdůraznila Kongregace pro nauku víry ( Pokyn Dignitas Personae o některých otázkách bioetiky, schválený papežem Benediktem XVI. 20.6. 2008), a toto téma je nyní zpět v centru pozornosti kvůli očkování proti Covid-19.

Ve skutečnosti byla všechna séra aktuálně distribuovaná v Evropské unii vyvinuta, vyrobena a nebo testována využitím buněčných linií pocházejících z potraceného dítěte (před 40 nebo 50 lety). Společnosti Pfizer, Moderna a AstraZeneca používají ve fázi výzkumu a vývoje (AstraZeneca také ve fázi produkce) fetální buněčné linie HEK-293, od zdravé holčičky potracené v 70. letech. Zatímco Johnson & Johnson používá ve fázi výzkumu, vývoje a výroby fetální buněčnou linii PER.C6, odvozenou od zdravého dítěte potraceného v 80. letech.

Mnoho českých a evropských občanů považuje použití buněčných linií pocházejících z potracených dětí za vážný problém svědomí a žádá farmaceutické společnosti a vládní zdravotnické agentury, aby vyráběly, schvalovaly, distribuovaly a nabízely eticky přijatelné vakcíny, které nevyvolávají problémy svědomí.

Žádáme proto, aby ministr zdravotnictví odmítl vakcíny a další farmaceutické výrobky, které využívají buněčné linie potracených dětí ve fázích výzkumu, vývoje, testování a nebo výroby.

S pozdravem.

Eva Fryčová

Eva Fryčová    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Eva Fryčová svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.

Vaši e-mailovou adresu nebudeme veřejně zobrazovat online.