Nesouhlasíme s trestním oznámením, které poškozuje záchranářku paní Veroniku Brožovou

My, níže podepsaní, nesouhlasíme s trestním oznámením, které podala paní hejtmanka Pokorná Jermanová. Vyzýváme ji, aby již nikdy více nezneužívala trestního řádu k šikaně a zastrašování svých zaměstnanců.

Záchranářka Veronika Brožová napsala 17. března paní hejtmance otevřený dopis, ve kterém upozornila na nedostatek ochranných pomůcek pro záchrannou službu na boj s COVID-19. Jsme přesvědčeni, že nešlo o šíření poplašné zprávy, jak se uvádí v trestním oznámení, ale o důležité upozornění na nedostatek ochranných pomůcek. Tento nedostatek potvrdila i sama hejtmanka 16. 3. výzvou na svém facebookovém účtu, ve které poptává roušky a respirátory.

Řada středočeského zdravotního personálu potvrdila, že ochranné pomůcky k dispozici nebyly nebo jich byl značný nedostatek, ale báli se o tom mluvit veřejně. Podáním trestního oznámení vytváří paní hejtmanka veřejný nátlak, aby tito lidé mlčeli dál. Požadujeme, aby vedení Středočeského kraje přestalo lhát, vyhrožovat a šířit polopravdy, a postavilo se pravdě čelem.

Současně tato petice vyjadřuje podporu paní Veronice Brožové, která je trestním oznámením vystavena dehonestační a lživé kampani paní hejtmanky. Trestní řád by se neměl zneužívat k šikaně zaměstnanců kraje.

Simona Luftová, Jiří Snížek

Text otevřeného dopisu - paní V. Brožové

edit. aktualizovali jsme nadpis petice

Simona Luftova    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Simona Luftova, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.