Petice proti kácení aleje před Plaveckým areálem Rokycany (ul. Pod Husovými sady)

Zachrante_stromoradi_2.jpg

Vážení spoluobčané, pomozte prosím svým podpisem zachránit alej u Plaveckého areálu v Rokycanech.

Hlavní důvody pro záchranu aleje jsou:

• Nejde o „odstranění náletových dřevin“, jak se píše ve stavebním projektu; jde o alej krásných dvacetimetrových stromů, některých starších než my sami. Jejich kácení město schválilo "samo sobě", úředníci prohlásili stromy za bezcenné,  překážející nelegálně parkujícím. Bez účasti místních. To je nefér!
  • Kácení zhorší životní prostředí kolem areálu. Nic nezachytí vlhkost jako pás stromů s bohatými korunami. Parkovací plocha neposkytne stín, neodstíní hluk, nebude pohlcovat prach. A nově vysazené stromy, kterých bude pouze šest, vyrostou na úroveň těch stávajících za čtvrt století.
  • Částečnou realizací projektu, se zachováním aleje, by se přišlo jen o méně než 10 parkovacích míst z nových 70. Zároveň by se ušetřilo hodně přes milion korun z rozpočtu Rokycan, již nyní těžce schodkového.
  • S parkováním v létě pomůže vymezení dočasných záchytných parkovišť, posílení MHD a bezpečné parkování kol - areál je přímo na cyklostezce. A za 100m vzdálenou střední školou se nachází velké rumiště, na kterém parkuji tři zrezlé zemědělské stroje; pozemek je veřejný (vlastníkem je Plzeňský kraj), jeho využití pro parkování by bylo možno vyjednat, a to takřka „zadarmo“.
  • Dle znění smlouvy se stavební firmou, dostupné v Registru smluv, může město bez jakékoliv pokuty od části stavby parkoviště odstoupit. Jde pouze o politické rozhodnutí.

Přesvědčme o záchraně aleje vedení města Rokycany!

JUDr. Ondřej Dostál, PhD.    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji JUDr. Ondřej Dostál, PhD., aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.