NEOMLOUVÁME SE!

Vážení občané,
jistě jste si všimli, jak sociální sítě a mediální prostor zaplavují informace o různých demonstracích ve světě proti rasismu, dokonce se podobná šaškárna odehrála i v Praze.

Účastníci skandují hesla Black Lives Matter (na černošských životech záleží), lehají si na zem, k nim se přidávají policisté, kteří si zase klekají, jako omluva za to, že jsou bílé barvy pleti. Prostě totální úpadek.

Každý jsme nějaký. Někdo je malý či velký, jiný hubený a tlustý. No a někdo je bílý a druhý černý. Tak to prostě je. Co je však nepochopitelné, abychom se za svoji barvu kůže omlouvali. Proč? Komu? Za to, jací jsme, se nikomu omlouvat nebudeme, a už vůbec ne za barvu pleti. Nemáme důvod. A věříme, že každý rozumný člověk to cítí podobně. Proto vás vyzývám, abyste tuto petici podpořili, jako projev proti rasismu vůči lidem bílé barvy pleti.

Mgr. Tomáš Vandas

Mgr. Tomáš Vandas    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Mgr. Tomáš Vandas, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.