Nenechme pokácet VZROSTLOU LÍPU v ulici Vančurova v Táboře (a s ní další stromy)!

1. Požadujeme, aby město Tábor hledalo vždy všechny možné způsoby, jak ochránit zeleň města a tlačilo na soukromé subjekty v tomto směru v maximální možné míře.

2. Chceme proto konkrétně, aby v Táboře v ul. Vančurova (pod Palcátem) byly zachovány vzrostlé lípy a smrk, které jsou ohroženy stavebními pracemi firmy C-energy s.r.o.

Nechceme, aby se žádné stromy zbytečně kácely. Chceme, aby město přistupovalo vždy ke každému stromu, jako by byl jedinečný a nenahraditelný, protože skutečně je, obzvláště v centru města, jedinečný a nenahraditelný.

O co se jedná:

V Táboře probíhá rekonstrukce parovodu. V ulici Vančurova stojí stavebním pracím v cestě vzrostlá zeleň, jmenovitě hlavně dvě lípy a smrk. Nejvyšší lípa je dominantou celé ulice, má svou socioekonomickou funkci a hlavně je nádherná a těší oko každého, kdo jde kolem :-) Takto vzrostlá lípa je v centru města dvojnásobná vzácnost, kterou je potřeba si chránit. Je krásná, v létě voní, dává stín a její hodnota je pro občany a živočichy nevyčíslitelná.

Problém je navíc dvojí!

Pokud se lípa potažmo stromy vykácí, na jejich místo už nikdy nebudeme nikdo moct zasadit nové stromy, protože to neumožňuje legislativa!

Vnímáme jako důležité, se za stromy postavit, nejen za tyto jmenované, ale i za všechny další do budoucna, které budou ohroženy dalšími stavebními pracemi.

Každý strom si zaslouží maximální snahu o jeho zachování!

Děkujeme za Vaši podporu, bojujete i za své stromy.

Martina Svobodová,

ul. Vančurova, Tábor

Martina Svobodová, 774 005 511    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Martina Svobodová, 774 005 511 svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.

Vaši e-mailovou adresu nebudeme veřejně zobrazovat online.

Vaše telefonní číslo nebudeme veřejně zobrazovat online.