Petice proti jmenování Ladislava Lubiny trenérem HC Slavia Praha

My, níže podepsaní fanoušci, nesouhlasíme se jmenováním Ladislava Lubiny trenérem HC Slavia Praha.

Důvodem nejsou odborné schopnosti pana Lubiny, ale jeho morální vlastnosti. Nelze přehlížet excesy, které jsou s jeho jménem spojovány, často ve spojitosti s alkoholem. V roce 1994 napadl maséra soupeře, kvůli problémům s alkoholem byl vyhozen z Třince, v roce 2000 v Pardubicích boural s 2,38 promile alkoholu v krvi, o pět let později při další nehodě zcela zničil svůj vůz. V roce 2008 utekl od další jím zaviněné nehody, při které zemřel člověk. I přesto byl schopen o rok později přijít na střídačku Komety Brno, kterou v té době trénoval, v tričku propagujícím zrušení rychlostních limitů. V témže roce byl jako trenér týmu prvoligových Nových Zámků za hrubé nadávky rozhodčímu potrestán měsíčním zákazem trénování.

Trenér HC Slavia Praha musí být autoritou respektovanou hráči i fanoušky. Takovými trenéry byli Richard Farda i Vladimír Růžička. Člověk, který má opakovaně problémy s alkoholem, který není schopen domyslet důsledky svých činů a který se k nim nedokáže postavit čelem, takovou autoritou být nemůže.

Z výše uvedených důvodů žádáme vedení HC Slavia Praha, aby zvážilo setrvání Ladislava Lubiny v pozici trenéra A-týmu HC Slavia Praha a nehazardovalo tak s přízní fanoušků.

Podepsáním povoluji FK HCS, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.