Krmení cizích koní a dalších hospodářských zvířat by mělo být ustanoveno jako přestupek

Koně jsou na krmení jablky, mrkví, suchým pečivem apod. velmi citliví a mnohdy může mít chvilková radost člověka z nakrmení koně “jen jedním jablíčkem” pro koně fatální následky nebo hodiny strávené v urputných bolestech a křečích. Tyto koliky mohou být mnohdy řešitelné pouze operativně na klinikách, a to v řádu desítek až stovek tisíc korun.

Zastáváme názor, že neodborné krmení zvířat by mělo být považováno za týrání, jelikož pokud člověk (byť i nevědomky) zvířeti podá nevhodné krmivo nebo v nadměrném množství, může mu způsobit těžké utrpení, dokonce i smrt.

Krmení nejen koní, ale i dalších hospodářských zvířat, by proto mělo být ustanoveno jako přestupek nebo trestný čin.

Zde je odkaz na naší facebookovou stránku, skrze kterou budeme tuto problematiku propagovat, a zároveň zde budeme zveřejňovat informace o tom, jak si stojíme na naší společné cestě k cíli. Připravujeme i informační web pro laickou veřejnost.

Iniciativa Nekrm cizí zvířata    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Iniciativa Nekrm cizí zvířata svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.

Vaši e-mailovou adresu nebudeme veřejně zobrazovat online.