Vyměnit portrét prezidenta za portrét J. A. Komenského

Quoted post

Škor

#21 Vyměnit portrét

2013-02-13 00:36

Úkolem škol je co nejhlubší a všestranné vzdělávání žáků a mládeže. Rozhodně tam nepatří šíření politických postojů učitelů. S nevolí jsem sledovala, jak na některých školách učitelé demonstrativně odstraňují ze tříd obraz presidenta Klause. Je to přece oficiální představitel našeho státu. A tohoto státu bychom si měli vážit, v dětech podporovat národní sounáležitost a hrdost. Takto jen u nich podněcujeme už i tak zjevnou neúctu k autoritám. Jan Amos Komenský rozhodně do škol patří, vždyť tento velikán zůstává dodnes symbolem vzdělanosti.

Odpovědi

Lídie

#22 Re: Vyměnit portrét

2013-02-14 14:47:06

#21: Škor - Vyměnit portrét

Ráda bych se zeptala, jak se díváš na odstraňování portrétu nyní - http://www.sevt.cz/produkt/obraz-prezidenta-novy-32267500/

 

Je to asi dost o osobním vkusu, ale mně toto nepřijde příliš reprezentativní. Je pravda, že někomu to vyhovuje... na druhou stranu si myslím, že by vůbec nebylo od věci, aby oficiálních portrétu jednoduše bylo víc, a každý by si mohl vybrat... proč to musí být tak unifikováno? Tohle hodně lidí naštve.

A to ostentativní odstraňování vzhledem k amnestii... to je také patetické. Nepotřebujeme přece dávat najevo takové buřičtví... Coto dává za příklad našim dětem? Proč by si radši z rodiče nemohli vzít příklad spořádaného občana, kterej neztratí optimismus a motivaci ani když stát není zrovna podle omalovánek???!!