MojeID

Quoted post

vlazy
Nepřihlášený uživatel

#42 Re: Re: Re: :)

2013-01-11 23:38

#41: Přezdívka je osobní údaj taky... určitě! - Re: Re: :)

Ano zapomněl jsi napsat, že nejsme až tak naívně hloupi jako ty a proto nevymyšlíme takové naívní hloupé nesmysly. My narozdil od vás fanatických zastánců toho MojeID dokážeme dostatečně dobře zdůvodnít proč je to k ničemu.

Já i když jsem jednoznačně proti MojeID tak jsem tuto petici nepodepsal. Nevidím v těch podpisech zde žáden smysl.

Odpovědi

Přezdívka je osobní údaj taky... určitě!

#43 Re: Re: Re: Re: :)

2013-01-11 23:52:27

#42: vlazy - Re: Re: Re: :)

Mně MojeID nevadí. Nikde ho neprosazuju, ale stejně tak ho nikomu nezakazuju. Kdo ho chce použít, ať ho použije. Kdo ho nechce použít, ať ho nepoužívá.

Já jsem si ho zaregistroval, protože stejně - jako vlastník několika domén - mám svoje osobní údaje volně k dispozici ve WHOIS databázi, a protože to nejsou .cz domény (kde se právě tyto údaje dají díky MojeID skrýt), tak tyto údaje ani nemůžu skrýt. A tak asi přežiju, když zadám tyto volně dostupné informace do služby MojeID. Stejně tak jsem OSVČ, takže se moje osobní údaje - VČETNĚ RODNÉHO ČÍSLA - vyskytují v živnostenském rejstříku, který je také volně k dispozici na internetu... A nenadělám s tím nic. Tedy jo, nadělám... budu ovečkovat někde v zaměstnání a pokud zaměstnavatel něco někde neposere, tak se moje osobní údaje nikam nedostanou. Snad...

Jo a nechci ti brát iluze, ale jestli máš pevnou linku a dal jsi svolení ke zveřejnění v telefonním seznamu... tak tam stejnak jsou tytéž údaje, které jsou v MojeID + jako bonus telefonní číslo. ;-)

Myslím, že lidi hrozně lpí na blbostech, ale to, co by měli řešit doopravdy, to neřeší. A nebo řeší, ale jenom v diskuzích na internetu nebo v hospodě u piva.

A každopádně souhlasím s tebou v tom, že tyhle podpisy tady - i kdyby jich bylo dva miliony - nezmění vůbec nic. MojeID je služba DOBROVOLNÁ a každý občan do ní taky tak vstupuje. Nechce-li do ní vstoupit, nemusí. A nikdo nemůže nikomu zakázat - ani miliardou podpisů - aby si vytvořil nějakou službu.