petice za odchod strany "LIDEM" z parlamentu

Quoted post

KarelIV

#38 Parlamentní demokracie v pravicovém podání

2012-09-06 14:23

Lidé, kteří po posledních volbách sestavili vládu se dostali do vlády pomocí komplotu. Jasně tím dali najevo jaký vztah mají k voličům a vůbec celému tzv. "demokratickému zastupitelskému parlamentnímu systému". Pro tyto lidi je zřejmě naprosto samozřejmé, ke komplotu přidávat i taková "díla" jako je "Lidem"- název přímo asociuje "Likud"-že?
Zřejmě jim je úplně lhostejné, že pro volby do PS před volbami, existuje povinnost řídit se volebním zákonem. Podle volebního zákona:
K podání kandidátní listiny jsou legitimovány jen politické strany, hnutí a jimi vytvořené koalice. Politická strana nebo hnutí musí splňovat požadavky stanovené zákonem a to ke dni podání kandidátní listiny, kterou musí podat nejpozději 66 dnů před dnem voleb.
Kromě toho, jako podmínku pro podání kandidátní listiny mají povinnost dle §31odst 4 zaplatit příspěvek na volební náklady.
Náležitosti volebních listin určuje volební zákon (např. §32-Náležitosti kandidátních listin v němž je požadován mj.: "b) název politické strany, politického hnutí nebo koalice a její složení, c) jména a příjmení kandidátů, věk, jejich povolání, obec, kde jsou přihlášeni k trvalému pobytu, název politické strany nebo politického hnutí, jehož jsou členy)."
Nevím o tom, že by proběhly nové volby, před kterými, by byli kandidáti tzv. " Lidem" řádně zaregistrováni. Pokud neobhájí právoplatnost změny bez voleb, nelze považovat parlament za
legitimní, dnes zřejmě nevadí nikomu z těch, kterým by tato situace měla vadit a do budoucna zadává precedenc, že všechny zákony a rozhodnutí takovéhoto parlamentu byly neplatné.

Odpovědi

miladin

#41 Re: Parlamentní demokracie v pravicovém podání

2012-11-08 01:46:00

#38: KarelIV - Parlamentní demokracie v pravicovém podání

naprosto souhlasím,,to ,co je možné u nás,není nikde ve světě.Paní Peak chce za každou cenu zůstat ve vládě a názor lidí je jí naprosto lhostejný-koryto ,to je to hlavní.