PETICE OBČANŮ MĚSTA KUTNÉ HORY K DODÁVCE ENERGIE

Quoted post

Koudelník

#18 Re: Veřejná soutěž?

2012-04-14 02:20

#1: Sláma - Veřejná soutěž?

Nařízení ERU asi nikdo nerozporuje, ale mě není jasná tato pasáž : "jestliže je toto teplo levnější než stávající způsob vytápění",, to by bylo ad absurdum. Stávající způsob nemusí mít pevnou cenu.. pokud by se nyní udělala poptávka, tak je možné, že se najde levnější poskytovatel než EC ne? Dále nechápu, proč by město mělo zainvestovat teplovod a úpravy Tebisu.. pokuď EC chce dodávat a chce využít nařízení ERU, tak ať si to dovede sama za své. PS: proč se podepisuje smlova na bůhví kolik let? Pokud se připojí dle nařízení ERU, není pak taková smlouva přeci potřeba.. nebo může být každoročně obnovována.. toto mi vysvětlete ať jsem schopen to lépe pochopit.

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#19 Re: Re: Veřejná soutěž?

2012-04-14 03:46:34

#18: Koudelník - Re: Veřejná soutěž?

- Stávající způsob nemá pevnou cenu, reguluje ji cena plynu. Každý rok nahoru. Letos šel plyn o 20%
- Levnější poskytovatel než EC? Cena plynu je vysoutěžená na burze, co může být levnější? To by musela vzniknout jakási nová výtopna.
- Město neinvestuje teplovod, ale propojení kotelen Tebis-Benešova, který je naplánován několik let a signatáři této petice to zatvrzele odmítají. Tento teplovod zkapacitní a zálohuje trasy na sídliště. Toto je investice města, potažmo Tebisu do zkvalitnění soustavy.
- EC staví za své teplovod z ČKD k tebisu. Podepisuje se na tolik let, aby to EC zaplatilo. Pokud se EC připojí podle ERU, tak sice zaplatí teplovod z ČKD do Tebisu také, ale nemusí držet žádné garance, nemusí dodávat pořád a nebude platit penále v případě výpadků. To tato smlouva zajišťuje.