Petice proti přejmenování letiště Ruzyně na letiště V. Havla.

Quoted post

Ignác

#30 Re: absolutní nenávist komunismu !!

2011-12-26 21:23

#15: komunismus je zvěrstvo !! - absolutní nenávist komunismu !!

Vulgárně nadávat, to ti jde. Přitom ani nevíš, kdo zde příspěvky napsal. Jsou i lidi, kteří byli za socialismu perzekuováni a přesto Václava Havla z různých důvodů nemuseli. Co se Václavu Havlovi nedá upřít je falt, že byl třikrát za sebou prezidentem naší země a tak mu přísluší čest za tento post, kterou byl třídenní státní smutek a státní pohřeb. Ale hned se vyrojilo hodně těch, kteří se snaží zviditelnit a navrhují kde co, například i přejmenování letiště, které celý svět zná jako letiště Praha nebo letiště Ruzyně. Není to šťastný návrh, pokud někdo touží něco pojmenovat po Václavu Havlovi, nechť je to něco nového, různých staveb je hodně. Mohli bychom jít do absurdnosti... zeptal se někdo Václava Havla, zda by s přejmenováním Ruzyně souhlasil? Resp. zamyslel se někdo nad tím, zda by při připomínané jeho skromnosti s tím souhlasil? Nechme jej v klidu odpočívat bez rozdílu, zda jsme jej měli či neměli rádi. Nechtějme, aby milovat Václava Havla se stalo povinností, protože pak by to již nebyla ani snaha o demokracii, ale byla by to nová totalita. Proto i vydání jakéhokoli zákona o Václavu Havlovi je nesmyslné. Zákony by měly řešit něco pro občany a stát. Konstatování zásluh není důvodem pro uzákonění tohoto.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#950 Re: Re: absolutní nenávist komunismu !!

2011-12-28 15:42:47

#30: Ignác - Re: absolutní nenávist komunismu !!

K volbám V. Havla si dovolím podotknout nýsledující: Porvé byl zvolen Federálním shromážděním na nátlak M. Čalfy, Slováka, který byl předsedou CZV KSČ na Předsednictvu vlády ČSSR.  Tento Slovák všem hrozil, jak to s nimi dopadne, odolal snad jen jeden, taky Slovák, Emil Rigo. Při této volbě Havel křivě přísahal věrnost Československé socialistické republice. Dle jeho slibu měl být prezidentem jen do voleb v létě r.1990. Vydržel tam pak ještě 13 let. Při 2. volbě byl zvolne většinou 1 hlasu, a to kvůli absenci M. Sládka, kterého na den volby vzali do vazby. Správně měl volit ve vazbě, ale koho by zákony této republiky zajímaly, že ? Tím, že rozpoutal tzv. pomlčkovou války, kdy se z jeho iniciativy měl měnit název státu zahájil cestu jeho destrukce a nelegitimní  rozbití ČSFR. Včas odstoupil, aby si vytvořil pozici pro pro 3. volbu, která již prošla bez problémů. Nedržel slovo, chtěl rozpustit NATO, pak se stral jeho největším obhájcem a dotlačil nás do tohoto agresívního paktu, kde se účastníme řady zločinných válek ( Jugoslávie, Irák) z pohledu mezinárodního práva, na které každý nyní kašle.  Na rozbíjení byl kadet, ale v jaké společnosti dnes žijeme ? V. Havel si moji úctu nezaslouží a myslím si, že i řady dalších, normálně smýšlejících  lidí, kteří se nenechali ovlivnit výtvorem hollywoodské star, která nyní , byť s velkým humbukem, zapadla.


Nepřihlášený uživatel

#1718 Re: Re: absolutní nenávist komunismu !!

2011-12-29 23:25:14

#30: Ignác - Re: absolutní nenávist komunismu !! 

 Ignáci, o čem medituješ? Havel byl zvolen,protože Sládka na den volby prezidenta zavřeli. Myslíš, že by se něco takvého mohlo stát třeba v Německu,Švédsku či v zemi neomezených možností v USA?


Nepřihlášený uživatel

#1809 Re: Re: absolutní nenávist komunismu !!

2011-12-30 10:47:02

#30: Ignác - Re: absolutní nenávist komunismu !!

Nehledě na to, že míra jeho "zasloužení se" o "demokracii a svobodu" je slušně řečeno dost diskutabilní...

Hroch

#2121 Re: Re: absolutní nenávist komunismu !!

2011-12-31 12:39:09

#30: Ignác - Re: absolutní nenávist komunismu !!

Zapomněl jste na jednu věc, aby se stal presidentem, tak se nechal zavřít na volbu pan Sládek a pan Havel se stal opět presidentem, byť o jeden hlas.


Nepřihlášený uživatel

#4284 Re: Re: absolutní nenávist komunismu !!

2012-01-19 13:57:13

#30: Ignác - Re: absolutní nenávist komunismu !! 

 Zásadně nesouhlasím, protože Václav Havel byl rozpoluplá osobnost a pro tutu zemi nic pozitivního neudělal. Byl obklopen jen tzv. umělci a dělal jen svoji zahraniční karieru. Tento národ z něho dělá boha. Pravda o tomto člověku je zcela jiná. Jsme divný národ.