Omezení provozu motorových plavidel na Orlické přehradě

Quoted post

Klára Pešková
Autor této petice

#99

2016-07-15 06:59

Podle svedectvi kapitana vyletni lodi, doslo k nehode tak, ze skutr i pramicka oba mijeli tuto lod, kazdy z jine strany. Hned za lodi zatocil skutr doleva (chtel si zaskakat na vlnach?). Tam ale byla pramice, kterou predtim nemohl pres vyletni lod videt. Skutr jel tedy nekam, kam nevidel.
Samozrejme opet vychazim z informaci z medii, vice ukaze vysetrovani nehody. Cilem petice neni potrestat tohoto konkretniho ridice. Pokud nehodu zavinil, bude urcite potrestan u soudu.
Petice take neni zadnou hysterickou reakci na tuto tragickou udalost, ta byla pouze posledni kapkou. Orlik je jedna z nejvetsich rekreacich oblasti v CR a chtit, aby patril nekolika majitelum skutru a motorovych clunu, a ostatni at se jdou za tichem rekreovat nekam jinam, jak naznacoval autor komentare #92 - TO mi pripada jako extremni nazor.
Srovnani se silnici nebo dalnici take pokulhava. Vedli byste dalnici, navic bez jasneho vyznaceni, napr. prostredkem parku ve meste?

Odpovědi

Petr Holubička

#164 Re:

2016-10-24 18:27:02

#99: Klára Pešková -  

 Dobrý den,

já tuhle petici nechápu. Na Orlíku je tak krásně, copak to nevidíte? Končně jsem si mohl koupit malou parcelu a člun a začít tam jezdit a už mi to zase bude někdo zakazovat? To už jsem zažil, lodě jako buržoasní přežitek a už to zase někdo oprášil. Konečně se tam dá na víkend dojet (od nás z Mastníku) a už to zase někomu vadí? Vždyť veřejná doprava tam nejezdí, lodě končí na Živohošti a pokračují zase až od hráze Orlické přehrady, Kamýk nic, velký kus Slapů nic. To si mám podle vás koupit k tomu ještě auto nebo letadlo nebo co abych se tam dostal? V tom vidím jen závist, protože jedno přejetí člunem v sobotu a jedno v neděli nemůže nikomu vadit. Tam a zpátky nebudu jezdit, když už tam jsem, nejsem vůl a kde bych vzal na benzín a proč bych to dělal?

Když budu muset jet na volnoběh, abych plul jen výtlačně, každý motor na volnoběh má malou účinnost, nejhorší spalování, maximum škodlivin. Navíc dvoutakt, co mám já (byl levnější a já nejsem žádný boháč)se delší jízdou na volnoběh zanese a přestane jet, musí se vyčistit svíčky a časem i motor. Aby k tomu nedocházelo, když už začne chcípat, musí se delší dobu tůrovat. Takže místo toho, abych kolem projel a byl pryč, pojedu kolem dlouho, občas se zastavím, budu tůrovat motor, až nás zahalím do spalin dýmu, budu pokračovat, abych to o kus dál udělal znova, no hezky jste to vymyslela. Nehledě na to, že ve výtlačném režimu tam možná ani nestihnu za sobotu dojet, to se mám otočit a plout zpátky? Co řeknu ženě? Sorry, koupil jsem sice rychlý člun, ale kvůli Kláře Peškové a mnoha jiným s ním musím jet tak pomalu, že nedojedeme? Zkusíme to příště, třeba to někdy vyjde? Omlouvám se, že píši tak jízlivě, ale těšil jsem se, že si na stará kolena užijeme kousek krásné přírody a místo toho čtu petici až se málem klepu strachy, že nám to zase jednou někdo vezme a možná už příští rok. A zase budeme sedět doma na zadku protože nám někdo nepřeje, aniž by nás znal.