Petice za ponechání garance doc. Vranové a prof. Rejškovi.

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#15 Re:

2016-04-03 08:40

#10: -  

  Milý pane docente,

soudě podle Vaší reakce, nečetl jste asi můj komentář pozorně, ale to nevadí. Asi nemá cenu se tu dále handrkovat na otevřené scéně. A už vůbec ne o to, kdo co autorsky napsal, nebo nepsal, neboť stejně tak bych i já zde mohl rozporovat autorství Vašich textů a obvinit Vás třeba z toho, že to za Vás píše určitě Vaše tetička, pan Černý nebo třeba pan Bílý a nebo Vám tady vmést, že jste to byl určitě Vy, kdo přidal lehce tendenční nepodepsanou reakci, dožadující se smazání podpisu. Ale to by mi přišlo ubohé a hlavně o to tu vůbec nejde.

Rozporovat jednotlivé body můžeme také donekonečna, protože oba máme ZE SVÉHO POHLEDU pravdu.

V jistých bodech se neshodneme asi nikdy, neboť já, na rozdíl od Vás, jsem prošel celým vzdělávacím procesem bakalářského, magisterského a částečně i doktorského studia na LDF a dovoluji si říci, že ho mohu posoudit lépe, než Vy. Stejně tak uplatnění absolventů, protože ho vidím v realitě a na velkém počtu mých známých ročníků, ne jen v nějakých číslech a tabulkách.  Nehněvejte se, neshodneme se nikdy ani na tom, že když je člověk zabývající se lesnickými melioracemi, dosazen do vedení ústavu Nauky o dřevě, pak je to myšleno jako změna k lepšímu a snaha posunout LDF k vyšší kvalitě (ano na LDF jsou problematické ústavy, kde chybí docenti a profesoři, nebo je vedou absolventi Ph.D. studia a myslím, že to jsou místa, kam by mělo vedení fakulty a třeba i zmiňované kolegium děkana upřít svoji dobře míněnou aktivitu). Stejně tak se nikdy neshodneme třeba v tom, že ne každý schopný vědec-geolog, je také schopný pedagog-geolog, o což v této petici možná kráčí nejvíce. Nevím také přesně, kolik jste na MENDELU absolvoval oborů, nebo na kolika jejích fakultách jste pracoval, nebo jaký jste si udělil mandát, že hovoříte v bodě 9 o kvalitě vzdělání a personálních změn na celé universitě. Já si zase uděluji mandát říci, že si myslím, že je celkem jedno, jestli v textu petice je či není Vámi uváděný předmět. Dovoluji si tvrdit, že pro signatáře to nemá vliv a hlavně, už z názvu předmětu jasně vyplývá, že se jedná o předmět geologický a pokud byste tedy postupoval podle toho, co zde píšete a čím argumentujete, byl by tedy, tak či tak, dříve nebo později pedologickým garantům odebrán a nebo byste tedy nemluvil pravdu.

Ale jak říkám – to bychom se tu dohadovali donekonečna a stejně asi k ničemu nedospěli.  

Každý máme, vcelku pochopitelně, na věci odlišný pohled a názor, vycházející jednak z našeho naturelu, jednak z odlišného pohledu na to, co je a není doopravdy důležité a jednak z odlišného globálního pohledu na fungování, směřování a budoucnost Lesnické a dřevařské fakulty.  

No a - úplně na závěr – myslím, že je vcelku jedno kolik podpisů je na petici. Nevím, kolik jste Vy, v životě absolvoval takovýchto peticí – já se přiznávám, že za studia tedy ani jednu. Pokud se týká požadavku studentů na kvalitu výuky, tak by, dle mě, bylo alarmující i třeba 20 podpisů (výpočet procent ponecháme raději stranou :-) ) cokoli navíc a účast absolventů je, podle mě, opravdu věc závažná a znevažovat ji je projevem nemoudrosti a pohrdáním studenty.

Takže Vám přeji a držím Vám k tomu všechny palce, co mám, abyste alespoň část z toho, co zde píšete, myslel upřímně a dobře a aby to byla pravda.

K tomu vše dobré a pěkný zbytek neděle,

Petr Hromádko 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#17 Re: Re:

2016-04-03 13:55:22

#15: - Re:  

 

Vážený pane Hromádko,

nebudu už dál nic rozporovat - a jen poznamenám -  je to pro mne druhá zkušenost s peticemi - ta první byla psaná rukou a bral jsem ji ještě více vážně. Neumím totiž využívat studenty, ale chápu - že jsou schopni pro věci kterým věří udělat opravdu hodně. Také jsem byl totiž studentem a také jsem prof. Rejškovi několikrát pomáhal (bez toho aniž bych měl všechny potřebné informace).

Souhlasím s Vámi, že je to pro mne alarmující a i proto se snažím - tak jako vždy - postavit problému a výzvě čelem.
 
Přeji pěkný den,

Jindřich Kynický



Ústav geologie a pedologie

Lesnická a dřevařská fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zemědělská 3, Brno, 613 00