Petice za ponechání garance doc. Vranové a prof. Rejškovi.

Quoted post


Anonymous

#1

2016-03-28 17:46

Dobrý den studenti, absolventi a kolegové,

čtete a podle mailů co mi chodí se cca 10-20% z Vás podepisujete pod tuto petici, která využívá manipulace a lživých informací.

Ti z Vás, kdo pochybují o fair play jednání mé osoby na našem ústavu si prosím přečtěte řádky níže, které mnoho naznačují..

Krom jiného je zde fakt, že volitelný předmět Kámen jako materiál ve stavbách nikdy nebyl předmětem "restrukturalizace našeho ústavu" a změn v garancích. Tedy, nikdy jsem v tomto konkrétním případě nezažádal o změny vedení LDF a prof. Rejšek je tedy stále "staronový" garant.

Skutečný důvod změn v garancích ostatních v petici uvedených ale i účelově neuvedených předmětů je logický (odchází nám do důchodu doc Vavříček a tímto semestrem končí výuku). Jeho předměty bylo potřeba dát pod nové kvalitní garanty (nejen ve spojitosti s akreditací lesnických oborů, ale i kvůli studentům a zajištění kvality výuky).

Nejvhodnějšími a nejkompetentnějšími garanty pro jím do teď vyučované pedologické a aplikované předměty jsou prof. Rejšek a doc. Bajer. Celkově se mezi ně rozdělilo mnohem více než 10.000 studentohodin výuky.

Protože se  prof. Rejšek a doc. Vránová věnují pedologii a jsou v pedologických směrech kvalitními vědci i pedagogy - hrají v daném hlavní roli - ale určitě by nebylo vhodné je přetěžovat ve výuce - když musí řešit dva velké vědecké projekty, které získlali pod GAČr a TAČr.

S myšlenkou ať geologové garantují geologické předměty a pedologové ať garantují pedologické předměty - tedy ti nejvhodnější ať garantují a učí většinu přednášek a mladší kolegové ať se zapojí a mohou se vypracovat pod co nejbhodnějším vedením. Pokud se někdo cítí dotčen - tak mne to mrzí - ale se zaměstnanci ústavu i kompetentními lidmi na obou fakultách bylo toto diskutováno. A nikdo z akademiků a garantů také nepřišel a nepřijde o žádné studentohodiny (ale naopak).

Cílem tohoto textu není diskutovat osobní problémy mezi předchozím a novým vedením Ústavu geologie a pedologie. Pokud máte ale kdokoliv potřebu se se mnou osobně vidět a doslova na cokoli se zeptat - jsme vám k dispozici zítra a ve stredu ve 12:00 u mne v kanceláři.

Na organizátorech mne osobně mrzí, že nemají zájem o konstruktivní diskuzi a spolupráci (tedy i poctivou práci), ale naopak.

Závěrem děkuji všem lidem co mají odvahu se těmto lživým tvrzením postavit a věřím, že i řada z Vás podepsaných jen bohužel nevěděla že podepisují dokument/doporučení, které obsahuje nepravdivé a neúplné informace.

S pozdravem a přáním hezkého dne,

Jindřich Kynický



Ústav geologie a pedologie

Lesnická a dřevařská fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zemědělská 3, Brno, 613 00

 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#4 Re:

2016-03-30 03:54:55

#1: -  

 Je to jen ještě jeden pohled na situaci, dokonce od člověka, který přímo je zúčastněnou stranou. Ať studenti rozhodnou sami.

Elvira Letucha


Anonymous

#5 Re:

2016-03-30 21:32:24

#1: -  

Vážený pane docente,

máte naprostou pravdu v tom, že řádky mnoho naznačují... a Ti, kdo pochybují o fair play jednání Vaší osoby na ústavu si mohou udělat obrázek o stylu Vašeho jednání.

Právě proto se musím jako organizátorka petice důrazně ohradit proti Vašemu tvrzení, že petice využívá manipulace a lživých informací, jak uvádíte v komentáří petice.

Zároveň bych Vás chtěla upozornit na fakt, že petici podepsalo ke dnešnímu dni 300 signatářů, kteří jsou ve velké většině absolventy Mendelovy univerzity, mají tedy osobní zkušenost s panem profesorem Rejškem i paní docentkou Vranovou, jedná se o vzdělané a úspěšně působící profesionály v oboru, kteří proto mohou posoudit odbornost pana profesora a paní docentky. Netrofala bych si tedy věřit v to, že řada z podepsaných signatářů jen bohužel nevěděla, co vlastně podepisují...

S pozdravem

Martina Kotlandová