PETICE za záchranu hájenky "U DVOU ŠRAŇKŮ" v Hradci Králové

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#218 Re:

2016-02-03 09:53

#217: -  

Zjistěte si, co znamená příměstský les a jeho rekreační funkce, než začnete plácat blbosti. Nejste na Šumavě či v Krnapu (kde mimochodem je asfaltek ještě více než v hradeckých lesích). Je normální, že lidé z města chtějí chodit do přírody. Je skvělé, že se město a lesy tomuto tématu věnují a nabídli úžasný okruh v lesích, dostupný i z MHD. Je to například i jediný způsob, jak se do lesa mohou podívat hendikepovaní!!! A pan Vojtěch je sice chudák, ale do této situace se dostal jen on sám. Snad nikdo nemůže být v nájmu a chtít "právo na dožití"! To je věc majitele. Kdyby tam město nastěhovalo cikánskou rodinu, tak všech nynějších 5 tis. podpisů bude pro její vystěhování, ale protože je to zhroucenej krakonoš, tak se nad ním slitujeme... každý je už 27let odpovědný za svůj život a své štěstí.

Spravedlnost je slepá = nerozlišuje, nehodnotí, přistupuje ke všem stejně. Co vy tu zde předvádíte je opak.

Odpovědi

Lukáš Kocián, autor petice

#219 Re: Re:

2016-02-03 11:16:59

#218: - Re:  

Právě jsem napsal pod článek v Deníku, že paní Lišková opět nemluví pravdu a já trvám na tom, že stavět výukové centrum v místě, kde není pitná voda, kanalizace ani Internet je kardinální blbost !!!

Co se týče pana Vojtěcha, je to člověk, který je v nájemním vztahu a to jak se to bude vyvíjet, už řeší jeho právník. Nám jde o záchranu hájovny a o to, aby místo nebylo znehodnoceno nesmyslem, který tam už z principu nemůže fungovat.


Nepřihlášený uživatel

#220 Re: Re:

2016-02-03 11:41:19

#218: - Re:  

 Vážený či vážená, nesmysly plácáte vy. Kdo stojí o přirodu, tak si do ní cestu najde a rozhodně nepotřebuje k životu takové trapné "projekty" ze železobetonu, železa a skla. Těm se takoví lidé raději zeširoka vyhnou. Pokud si berete do úst hendikepované, tak Vás mohu ubezpečit, že já se pohybuji na invalidním vozíku celý život, do přírody se dostat  už i proto, že i meziměstské autobusy disponují nízkopodlažními spoji a pokud by šlo o zničení historického objektu, tak taky budu první, kdo se i s tím vozíkem postaví bagrům do cesty.

Pan Vojtěch vůbec není chudák a nejde o jeho "dožití". Jde o zachování něčeho, co před sto lety někdo vybudoval a co přečkalo i ty komunisty. A pevně věřím, že to přečká i současné korupčníky, "architekty", dotační mafie a celou slavnou a vše zvelebující EU, přes kterou si přišlo na zvelebení vlastních kapes už opravdu hodně lidí.

Prokopová


Nepřihlášený uživatel

#222 Re: Re:

2016-02-03 16:12:04

#218: - Re:  

 Les je jenom jeden a na Šumavě či v Krnapu jsou podobný zvěrstva dílem pakáže, která neustále chce poroučet větru a dešti nikoliv místního obyvatelstva jenž bylo vyhnáno a nahrazeno budovatelsko- zlepšovatelskou lůzou.

Šárka Holasová

#299 Re: Re:

2016-02-12 20:00:59

#218: - Re:  Handikepovanými lidmi, se račte neohánět!

Odjakživa invalidní, notnou část svého života se pohybuji pomocí invalidního vozíku. A kdyby Vás zajímalo, kde nacházím sílu snášet svůj úděl, pak je to v zachovalé přírodě, kterou rozhodně nehledám v betonových obludáriích a ráda se vyhýbám asfaltovým cestám. Naopak obdivuji stará stavení, která dokreslují malebný ráz krajiny. Povinností každého slušného člověka je taková místa chránit. Ubývají nám ve městech, na jejich okrajích a nakonec i venkov přestává být venkovem, ale betonovým monstrem. Mám dost příležitosti učit se celý život pokoře. Jak často se setkávám s neurvalci třeba při jízdě do zaměstnání nebo s arogancí nejen na úřadech, o to víc si vážím slušných a opravdových lidí, kteří přináší druhým skutečný užitek. Starost o okolní přírodu a volně žijící zvěř, je určitě užitečný počin. Tedy bych k panu Vojtěchovi vodila děti, aby se učili environmentálnímu myšlení a způsobům právě od něho a hledala bych způsob, jak ho za jeho prospěšnou činnost odměnit.

Prosím všechny, kteří mají tu moc rozhodovat: "Přestaňte nám bourat hájovny a lít do lesů a na místo luk beton! Přestaňte nám ničit životní prostředí těmi všemi megalomanskými projekty!"

Odměnou vám bude mnohem více spokojených lidí. A to i těch hendikepovaných.