Maturita pouze pro gymnázia

Quoted post

Es

#36 Re:

2015-05-07 16:29

#11: Ed. -  

Naprosto souhlasím :) jsem taky studentka obchodní akademie, kamarádím se s lidma, co studují gympl a jejich názory mě celkem zaráží. Myslím si, že jsme zbyteční a měli bychom mít místo maturity jenom výuční list a neustále si honí triko s tím, že se toho k maturitě musí učit 5x víc než my, jenže nevidí, že my se musíme učit ještě na praktickou maturitu z účetnictví, které máme častěji než hodinu například českýho jazyka. Už se těším, až budu dělat účetní a nějaký gymplák, který neudělal maturitu mi bude chodit uklízet kancelář.

Odpovědi

Elaine

#37 Re: Re:

2015-05-08 12:06:50

#36: Es - Re:  

Těš se! :-) Možná bude mít i maturitu a dva vysokoškolské tituly, třeba ze sociologie :D

Největší problém gympláků je většinou to, že SOŠ a SOU shrnují pod jednu kategorii - učiliště. A pak je tu to slavné gymnázium, se semináři umožňujícími probírání látky do hloubky. Jako jo, znalost existence ubichinonu QB zatím čeká na své uplatnění a dlouho ještě čekat bude.

Když si to tak vezmu, psát všemi deseti, rychle sčítat a odčítat, pracovat s počítačovými programy, napsat dopis a všechny další věci, které potřebuji v práci, jsem se rozhodně nenaučila na gymnáziu. Ale zas neříkám, že nebylo super vypadnout po sedmičce ze základky.