Protestní petice proti podpoře ukrajinského fašistického režimu

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#76 Další Janukovyčův spojenec, člen Strany regionů, skončil s kulkou v těle

2015-04-16 07:42

Dvaapadesátiletý Oleh Kalašnikov, někdejší poslanec za Stranu regionů sesazeného ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyče, financoval a otevřeně podporoval hnutí Antimajdan, byl ve středu večer nalezen v Kyjevě zastřelený. Informovalo o tom ukrajinské ministerstvo vnitra. Jde už o několikátý případ podivné smrti politika spjatého s předchozím režimem za posledních několik týdnů. Ministerstvo uvedlo, že smrt způsobilo střelné zranění. Kalašnikov byl nalezen mrtvý u svých domovních dveří. Agentura Interfax-Ukrajina s odvoláním na policejní zdroje informovala o dvou střelcích. Před smrtí si Kalašnikov stěžoval na perzekuci. Podle ruského webu RT známému napsal, že normou se na Ukrajině stala „otevřená genocida disentu, výhrůžky smrtí a neustálé sprosté útoky“. Za poslední tři měsíce zemřelo podle BBC už osm spolupracovníků bývalého prezidenta Viktora Janukovyče. Policie většinu případů označila jako sebevraždy, u některých ale připustila, že mohli být k sebevraždě donuceni nebo zavražděni. Nikdy ale nebyly zveřejněny motivy a nikdo nebyl zatčen, podotkl zpravodaj BBC David Stern. Například v březnu zemřel za podivných okolností někdejší poslanec a bývalý gubernátor Záporožské oblasti Olexandr Peklušenko. Podle policie se zastřelil. Web RT uvedl několik dalších případů podivných smrtí. Na konci ledna byl nalezen oběšený bývalý šéf regionální charkovské vlády Aleksij Kolesnik. Střelnému zranění podlehl 24. února bývalý člen Strany regionů Stanislav Melnik. Policie jeho smrt označila za sebevraždu. O den později, jen pár hodin před začátkem procesu, ve kterém měl být souzen, byl nalezen oběšený starosta Melitopole Serhyj Valter. Nezanechal žádný dopis na rozloučenou. Další den byl objeven mrtvý v garáži jeho obhájce, bývalý šéf melitopolské policie. Týž den byl nalezen se střelnou ranou na krku další exposlanec a bývalý šéf záporožské správy. Případ byl opět označen jako sebevražda. Poslední únorový den vyskočil z okna v 17. patře další člen Strany regionů Michail Čečetov.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#79 Re: Další Janukovyčův spojenec, člen Strany regionů, skončil s kulkou v těle

2015-04-20 13:51:41

#76: - Další Janukovyčův spojenec, člen Strany regionů, skončil s kulkou v těle 

 Zajímalo by mne, zda tu vraždu někdo vyšetří. Myslíte si, že se u nás a v Evropské unii aktivují ti, kteří odsoudili vraždu Borise Němcova? A je zajímavé, že se jedná už o několikátý případ smrti politika spjatého s předchozím režimem, ale teď jsem o tom četl poprvé. Tak co budete dělat naši aktivisté v oblasti lidských práv? Podáte protest panu Porošenkovi? Anebo spíše ne, protože demokracie na Ukrajině je náš vzor, že?


Nepřihlášený uživatel

#82 Re: Další Janukovyčův spojenec, člen Strany regionů, skončil s kulkou v těle

2015-04-26 17:47:59

#76: - Další Janukovyčův spojenec, člen Strany regionů, skončil s kulkou v těle 

 Náckové, banderovci, dosazení pravým sektorem do vlády, policie, st.zastupitelství a soudů likviduji opozici, nic víc a nic méně! Pro tady toto občané ČR budou pokládat své životy? :-)))))))))Neměla by se vláda ČR jasně, zřetelně a nejdvojsmylně distancovat od těchto zločinců?,nebo s tím co se děje na Ukrajině souhlasí? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tak ať to řeknou otevřeně, aby voliči jasně věděli koho nevolit!!