Zajištění základních podmínek pro výuku dětí ZŠ Černošice

Quoted post

Martina Šnoblová

#33 Re: Re: Re: Lucie Janášová

2014-11-26 21:47

#9: Adriana Matýsková - Re: Re: Lucie Janášová 

Dobrý den,

naprosto s Vámi souhlasím. Důvodem pro tuto hysterii (lepší výraz nemám) je to, že se do vedení školy nedostali ti, které si přáli ti dnes nespokojení. Takže tato situace by nastala v každém případě, ať by teď byl ve vedení školy kdokoliv kromě oněch žádaných. I vláda dostává sto dnů hájení. Tady se protestovalo už předem aniž nová ředitelka vůbec stačila nastoupit.

Ředitel Moucha udělal pro školu hodně, ale nevychoval si žádného dostatečně schopného nástupce, který by uspěl v konkurenci jiných. Za sebe jsem velmi ráda, že se do vedení školy dostala nová krev nezatížená dlouholetými ustálenými vztahy a trochu se to ve škole provětrá. Zatím představené a postupně zaváděné novinky jsou mi velmi sympatické.

Jako rodič necítím vůbec žádnou potřebu zasahovat do provozních a personálních kompetencí školy. A co se odchodu učitelů týká, ať si to srovná každý z nich se svým svědomím sám. Na jedné straně se ohánějí tím, že jim jde v první řadě o děti, na druhou stranu způsobem a načasováním odchodu vůbec na děti žádný ohled neberou.

Jako jako člověk, který má zkušenosti coby zaměstnanec, tyto protesty proti nadřízenému, kterého vůbec neznám, naprosto nechápu. Kdyby každý dával výpověď ve chvíli, kdy se mu změní šéf, tak máme národ fluktuantů. A co takoví ministerští úřednící, těm se mění šéf každou chvíli, ani by ty výpovědi nestačili podávat. Doufám, že po Novém roce se situace ve škole výrazně uklidní.

Takže tuto petici nepodepíši, protože v ní nevidím sebemenší smysl.

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#34 Re: Re: Re: Re: Lucie Janášová

2014-11-26 22:01:17

#33: Martina Šnoblová - Re: Re: Re: Lucie Janášová 

Možná by bylo dobrébýt konkrétní, jaké konkrétní představené a postupně zaváděné novinky, které jsou Vámsympatické máte na mysli?

Předpokládám, že když se zmiňujete o petici učitelů proti nové paní ředitelce, tak jste ji určitě viděla či máte k dispozici její znění. Učitelé osobně vysvětlili na školské radě, čeho se petice týkala a jak byla koncipovaná. Myslím, že každý člověk má právo svobodně vyjádřit svůj názor, takže nechápu, proč se do těchto lidí neustále navážíte.

V případě, že necítíte potřebu zasahovat do provozních a personálních kompetencí této školy, je to rozhodně Váš problém, bohužel já ze svých osobních zkušeností tuto potřebu mám, neboť absolutně nezvládnutá situace překročila mou únosnou míru, ale každého věc.

Stázi

#35 Re: Re: Re: Re: Lucie Janášová

2014-11-26 22:02:39

#33: Martina Šnoblová - Re: Re: Re: Lucie Janášová 

Dobrý den, paní Martino,

přesně a jasně - napsala jste to krásně a souhlasím.

Stázi