Podpora demolice havířovské haly

Quoted post

Michal

#20 Re: Re: Re: jsem pro zbourání ČD

2014-10-05 19:06

#19: don-tom - Re: Re: jsem pro zbourání ČD 

Dobrý den pane Majdo. Takže se opět potkáváme v diskuzi. Příliš nechápu vaše vyjádření, že prostor je přeplněn - pokud je přeplněn proč se zvažuje bourání?

Prohlášení za kulturní památku zablokuje zateplení střehy? Z čeho prosím vycházíte pro své tvrzení?

Za dalši s těmi domy jsme si to snad již vyjasnili, že neexistuje přímá souvislost se stavbou nádraží a bouráním budov, které jste našel na mapě z 50 roku. Za další můj názor je ten, že některé soukromé stavby ustupují stavbách obecného charakteru, je to tak u kolejí, dálnic, jiných budov. Havířovské nádraží je budova obecného zájmu, ale bouráno nebude rodinný domek, ale opět budová nádraží, která svou hodnotů má - to jí snad nemůže chtít nikdo ubírat - byla postavena v minulosti - byla, má styl - má, má významné prvky - má. To, že se samozřejmě někomu nelíbí je otázka vkusu. Podobně jako kyvadlo na náměstí republiky.

V tomto se pane Majdo opět ohrazuji vůči stylu vašeho vyjadřování. Jaké nátlakové akce? Postup radnice a ČD je spíše ukázkou přístupu, kde nemá názor lidí cenu, protože se na to veřejnosti neptali. Co se týká daní tak akce nyní nepodporuje Česká republika a i kdyby, pokud má někdo projekt, na který získá peníze, má to být špatně? Nejsem věřící, tzn. nebudu vzívat nejvyššího.

A pane Majdo, když je iniciativa tak velká a jasná. Udělejte také akci, běžte do ulic. Přijďte na naší akci. Kde jste byli v pátek?

Odpovědi

don-tom

#25 Re: jsem pro zbourání ČD

2014-10-06 05:53:26

#20: Michal - Re: Re: Re: jsem pro zbourání ČD 

Prohlášení za kulturní památku zablokuje zateplení střehy? Z čeho prosím vycházíte pro své tvrzení?

Zajeďte si na (česko) těšínské nádraží. Kvůli prohlášení za kulturní památku tam obyvatelé nesmí pod hrozbou pokuty vyměnit okna svých domů.

-----------------------------------

"že neexistuje přímá souvislost se stavbou nádraží a bouráním budov, které jste našel na mapě z 50 roku. 

toto je lživé tvrzení. Sovětší poradci Verigin a Remezov prosazovali plán města Havířova ve třech bodech:

mikrorajony

malometrážní byty

žádné rodinné domy

Tedy všechny stávající rodinné domy musely být sbourány. Ironií je, že sovětský přístup prolomil až v letech sedmdesátých právě Hrejsemnou výstavbou na bludovickém kopci. 

------------------------------------

Co se týká daní tak akce nyní nepodporuje Česká republika a i kdyby, pokud má někdo projekt, na který získá peníze, má to být špatně? 

Tedy profesoři a vedoucí diplomových prací pracovali zadarmo a pouze ve svém volném čase.. Myslím si, že ne. Je zarážející, kolik "architektů" si už udělalo titul na imaginárním vytváření projektů havířovského nádraží.  A je s podivem, že obsahují tolik zásadních chyb.