Podpora demolice havířovské haly

Quoted post

Honza

#7 Re: Re: Re: jsem pro zbourání ČD

2014-08-27 19:48

#3: jeremy - Re: Re: jsem pro zbourání ČD 

Píšete o přístupových prostorách na peron, které mají zůstat i po demolici a není momentálně v plánu je upravit pro osoby tělesně postižené . Osoby tělesně postižené to pořád mají oproti jiným nádražím lehčí v tom že musí zdolat jen jedno schodiště Na jiných nádražích je schodů mnohem víc .

Evidentně vlakem nejezdíte protože jinak by jste tuto skutečnost  na jiných nádražích zaregistroval .

Tak tím komentářem jste se sám korunoval. To muže napsat jen člověk s velmi nízkou úrovní inteligence.

Odpovědi

don-tom

#8 Re: jsem pro zbourání ČD

2014-08-28 16:48:08

#7: Honza - Re: Re: Re: jsem pro zbourání ČD 

Honzo, 

nevím, jestli úmyslně, nebo neúmyslně LŽETE. 

Dle vyhlášky 398/2009 Sb. paragrafu 2 se tato vyhláška vztahuje na všechny NOVÉ projekty, zvláště pak 

"

(1) Chodníky, nástupiště veřejné dopravy, úrovňové i mimoúrovňové přechody, chodníky v sadech i parcích a ostatní pochozí plochy musí umožňovat samostatný, bezpečný, snadný a plynulý pohyb osobám s
omezenou schopností pohybu nebo orientace a jejich míjení s ostatními chodci. Požadavky na technické řešení jsou uvedeny v přílohách č. 1 a 2k této vyhlášce.

"

Tato vyhláška tedy jednoznačně ukládá bezbariérový provoz na nástupištích veřejné dopravy...

dle stejné vyhlášky paragrafu 5

"

(2) Přístup ke stavbám se musí vytýčit přirozenými nebo umělými vodicími liniemi a přístup k budově se specializovanými službami pro osoby se zrakovým postižením, nemocnici, krajskému úřadu, výpravní
budově, odbavovacímu terminálu veřejné dopravy a stanici metra také akusticky. Požadavky na technické řešení stanoví body 1.2.0., 1.2.1., 1.2.8. a 1.2.9. přílohy č. 1 k této vyhlášce.

Tedy přístup musí být opatřen vodícími liniemi pro osoby nevidomé a slabozraké.

Pokud by však došlo k prohlášení budovy za kulturní památku, pak tato památková ochrana JE NADŘAZENA nad zájmy osob s omezenou schopností pohybu.

"

(3) U staveb, které jsou kulturními památkami, se ustanovení této vyhlášky použijí s ohledem na zájmy státní památkové péče.
"

Rampa, která dnes slouží seniorům a maminkám s dětmi, bude pak sbořena, protože se jedná o zásah pocházející až z porevoluční doby.