NESOUHLASÍME S VRÁCENÍM MAJETKU CÍRKVÍM!!

Quoted post

JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola

#1106 JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola

2013-12-13 20:15

Absolutně nesouhlasím s touto protikřesťanskou peticí.
A hrozné je číst ty demagogické fráze o tom jak Církev získala své majetky. Mám sto a více let staré darovací smlouvy Církvi, neboť zejména v minulosti bylo zvykem, že když někdo v zemědělské rodině na venkově zemřel, tak pozůstalí darovali obvykle při té příležitosti nějakou část svého zemědělského pozemku Církvi. A takto rostli církevní majetky – z darů věřících.
Pak přišli chamtiví a nenažraní komunisté a tyto církevní majetky si svévolně přivlastnili. Jakým právem? Kdyby lidé chtěli darovat své pozemky státu mohli to udělat, ale neudělal to nikdo. Darovali je Církvi. Katolíci katolické církvi, věřící jiných církví obdarovali zase tu svou jinou církev.
Jsou to naše církevní majetky. Útok proti církvím je útokem proti nám věřícím. A vyrovnání státu s církvemi je otázka lidskoprávní. Stát – zloděj svou zlodějinou církevních majetků porušuje lidská práva všech věřících tím, že okradl jejich církve.

JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#1112 Re: JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola

2014-01-09 17:07:28

#1106: JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola - JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola

pozůstalí darovali cirkvi....? no když jsou lidi po celá staletí strašeni peklem a straší je banda černokněžníků, tak se ani nedivím, že v minulosti se takto vykupovali z hříchů ; dnes už na peklo lidi nevěří a moc málo lidí potřebuje kostel . Opravdoví věřící věří i bez kostela a často se ukázalo, že ti co kážou  v kostele a stát je za to platí z daní všech,.tak vůbec nevěří- jinak by neprznili dětičky a nesápali se po majetcích. At si klidně žijí  a plkají, ale za své, popř. z darů jako dříve.

Jenže takové dary už nedostanou; ten dar "restituce" je poslední...a získat takto dar a vědět, že lidi nemají na jídlo a léky a zákon prošel jedním hlasem kreminálníka     a 80% národa  nesouhlasí......tak mají sklapnout a schovat se v kostele.


Nepřihlášený uživatel

#1115 Re: JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola

2014-01-09 18:29:58

#1106: JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola - JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola

Vážený pane, vy máte svojí zkušenost a někdo má zase jinou... už jenom to, jakým způsobem reagujete je známkou toho,

jaký jste... Bůh je jen jeden... a církví mraky...


Nepřihlášený uživatel

#1117 Re: JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola

2014-01-10 13:09:36

Majda

#1121 Re: JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola

2014-01-15 13:20:11

#1106: JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola - JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola

Pan Lahoda  zapomněl na minulost církve ve středověku, kdy po celé Evropě katolická církev ve jménu Boha upalovala nevinné, jen proto , aby získala majetek, násilím vybírala desátky a odpustky, vyháněla vzdělance jiného smýšlení  i když křesťanského, ale čistšího. Viz Jan Amos Komenský  a další. Před komunisty zavírali nepotřebné kláštery hlavně Habsburkové, ani my jich tolik nepotřebujeme. Viděli jste už nezaměstnaného církevního hodnostáře?Není církevní ansábl přebujelý ve státě, kde je 90% atheistů?