Petice za udržení pouťových tradic v Lukách nad Jihlavou

Quoted post

Nepřihlášený uživatel

#10 Re: jiný názor

2013-08-27 05:02

#7: Anka J. - jiný názor

Děkuji za Váš názor. Co se týká tradic a vy zmiňujete vánoce, tak i s tím mám svojí zkušenost a můžu Vám říct, že jsem taky změnil svoje tradice a strávil vánoce na Floridě, pod palmami. Byl jsem s rodinou, krásný vánoční strom, živá borovice, řízek, salát a cukroví, ale atmosféra mých vánoc to nebyla, chyběl mi sníh a ten Loucký kostelík, nevím, zda pochopíte, co zde popisuji, ale tradice by se měnit neměly.  Jaroslav Novák

Odpovědi

Anka J.

#11 Re: Re: jiný názor

2013-08-27 07:27:01

#10: - Re: jiný názor

Dobrý den, a já si zase nejsem jistá, zda správně chápete Vy mě :-).

Patřím k mladé genereci, je mi 28 let, ale tradiční pouť pro mě znamená upéct v pátek koláče, uklidit pořádně celý byt, nachystat nějaké dobroty, jít v neděli na mši svatou, oslavit svátek svatého Bartoloměje, uvařit sváteční oběd, sejít se s příbuznými. .. .atd., ale hlavně pro dnešní mládež znamená tradice komedianti na náměstí a to je mi moc líto :-(.

Proto i to přirovnání k vánocům, je pro mě důležité nakoupit dárky, napéct cukroví, jít na půlnoční, udělat si ty dny sváteční a sejít se s rodinou a přáteli, ale jestli budu mít vánoční stromeček (kolotoče o pouti) v obyváku, v kuchyni, nebo na chodbě (na náměstí, na louce nebo třeba na hřišti) to už je pro mě vedlejší. :-)