Petice za udržení pouťových tradic v Lukách nad Jihlavou

Quoted post

Janek MC´s

#1 petice

2013-08-26 10:08

sepisovat petice pro podporu zlodějů, asijských překupníků, výrobců zmetků a nebo rádoby kolotočárů, kteří již 10let nemají s "tradiční poutí" absolutně nic společného. Tomu říkám rozumná petice :D

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#2 Re: petice

2013-08-26 10:24:43

#1: Janek MC´s - petice

Dobrý den, tuto petici jsem nedělal z důvodů podpory asijských prodejců, zlodějů a atd, jak píšete. Jen mám pocit, že tradice mizí a za chvíli budeme všichni sedět jen doma u počítačů. Atrakce na náměstí měly něco do sebe a tímto přemístěním mizí někam do nenávratna. Nedovedu si představit třeba "Mrkvancovou" pouť v Polné, někde u lesa a ne na  náměstí, ovšem mohu se mýlit. Nikomu nevnucuji svůj názor, ale slyšel jsem tolik negativních ohlasů, že mi to nedalo. Jak říká můj kolega v práci, nemám rád lidi, co v hospodě jen syčí do piva, tak jsem svůj názor zveřejnil a je jen na každém, jak se k tomu postaví. Děkuji i za Váš názor, je to vždy (a nejen o pouti), o komunikaci a sdělení názoru.

Jaroslav Novák

Nepřihlášený uživatel

#6 Re: petice

2013-08-26 16:47:21

Zboží,které se tam prodává a Vám se nelíbí,nemusíte kupovat.Vy si tam otevřte sám stánek a prodávejte si tam co si myslíte,že je dobrý a levný.Potě byly vždy symbolem svátku a na zábavy se chodilo i pěšky.Také byla lepší morálka,tak ji potmě obnovit společně.

Nepřihlášený uživatel

#21 Re: petice

2013-09-04 08:29:03

Ale tady nejde přece o ty, kteří se tam nachází, či vyskytují. Tady jde přeci o místo konání. To je celé. hospody zejí prázdnotou a Maloobchodníci z Luk tím, že se to koná zastrčeně, přicházejí o peníze. Toť vše. z ekonomického hlediska a pro soudržnost lidí jsem pro zachování tradičního místa na městečku :) hezky den všem Markéta Báťová

Lenka

#24 Re: petice

2015-08-19 19:34:20

Pouť nemusí mít s asijskými překupníky ani s výrobci zmetků nic společného,záleží na jedinci zda si u nich něco koupí,nebo ne.Já a moje rodina už několik let bydlíme na náměstí,pouť je co se týče nějakého klidu a pořádku poněkud náročnější,ale těch pár dní v roce se to prostě vydrží,jako při májové slavnosti,tu naštěstí ještě nepřestěhovali.Pouť měla zůstat na náměstí,byla to loucká tradice,která svým přestěhováním ztrácí tak nějak na svém byť povrchním kouzlu.Teď tím myslím ty nastrojené rodiny co se na pouťi potkávaly s jinými nastrojenými rodinami,taťkové dali pivko u dolni,mamky pokecaly a přitom hlídaly děti,které odběhly na kolotoč.Tohle tak nějak u té řeky nejde aspoň mně to tak připadá.Je to škoda jsou věci kterým podle mně  jakákoliv změna neprospěje.Došková Lenka