Výzva k zachování ústavních zvyklostí a parlamentní demokracie

Quoted post

Fík

#1 můj názor na současný stav v české politice

2013-07-27 15:47

K bodu 2c Výzvy připomínám, že: Lidé, kteří kupčí se svým mandátem, získaným od voličů (viz povedená svatá trojice bývalých poslanců)postavili celou poslaneckou sněmovnu do nedůvěryhodné pozice. Není proto divu, že současná důvěra voličů k poslancům sněmovny neodpovídá stavu po posledních volbách. Také bývalý premiér přispěl svým dílem a teď to ještě zhoršuje svým postojem ke svým minulým prohřeškům.
Jsem podnikatel od roku 1990(nikoliv podnikavec)a moje smýšlení inklinuje spíše doprava. Musím ale uznat, že za současného stavu není absolutně možné, aby pokračovala "Nečasova vláda bez Nečase". To je ta nejhorší možnost, která nesmí nastat. Poškodila by totiž českou pravici na dlouhou dobu. ČSSD je také špatná volba. Takže nejrozumnější se jeví na co nejkratší dobu volit úředníky (jako nejmenší zlo) a do voleb se snažit napravit reputaci. T.j. zejména kandidovat musí mladší ročníky a nikdo z těch "hrobařů", kteří to dovedli tam, kde to je. Fík

Odpovědi

David Svoboda
Autor této petice

#3 Re: můj názor na současný stav v české politice

2013-07-30 08:52:43

#1: Fík - můj názor na současný stav v české politice

Dobry den,

Poslanecka Snemovna urcite neni bez chyby, ale ciny nekolika jednotlivcu ci jednotlivych polickych stran neznamenaji neduveryhodnost instituce jako takove. Snemovna proste existuje se vsemi svymi dobrymi a spatnymi vecmi, ale stale je v ni 200 zvolenych poslancu, kteri maji svou zodpovednost a mandat nejak jednat. Prijde mi mnohem nebezpecnejsi i jako precedens pro budoucnost, kdyz je Snemovna ignorovana a vznika vlada, ktera se neopira o zadny zvoleny program a o vuli zadne ze zvolenych parlamentnich stran. Zatimco chovani jednotlivych lidi i jednotlivych politickych stran ve Snemovne bude jiste zohledneno v dalsich volbach a system narusen nebude, zpusob vzniku teto vlady narusuje system parlamentni demokracie, vyvazenost rozdeleni moci ve state a to muze mit mnohem horsi dusledky.