NESOUHLASÍME S VRÁCENÍM MAJETKU CÍRKVÍM!!

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#1009

2013-03-03 11:53

Petici proti vracení majetku církvím bych nepodepsal v žádném případě. Proti navracení majetku mohou být jen lidé mdlého rozumu. Komu jinému by kostely, kláštery a jiné církevní památky měly patřit? Kdo by se o ně měl starat? Nebo jste ještě stále zblblí komunistickými bláboly, kterými Vás 40 let krmili, že všechen majetek patří lidu? A co by jste tak s církevními památkami asi dělali? Devastovali je nadále, tak jak se na nich komunisté podepsali? Viděli jste, v jakém stavu často jsou? Tak se vzpamatujte a nenechejte se oblbovat nesmyslnými bláboly, že církev majetek ukradla, že jí ve skutečnosti nic nepatří atd.

Odpovědi

hudry

#1020 Re:

2013-03-30 08:51:18

#1009: -

Ano, ano, ano ! Máte naprostou pravdu, Jasný rozume. A nového papeže by za zločinné hlásání chudoby měli vyloučit z církve a podle starého dobrého zvyku UPÁLIT !!! Za 56 000 000 000 Kč se dá koupit benzinu více než dost ...


Nepřihlášený uživatel

#1057 Re:

2013-08-01 22:42:15

#1009: -

Kostely, kláštery? A co těch 59 miliard, které se budou vyplácet ještě po dobu 30 let? To jim také patří?Sám papež prohlásil, že církev má být chudá a má se vzdát svého majetku ve prospěch potřebnějším. A že církev nic neukradla? To nemyslíte vážně. Církev mučila, týrala lidi, popravovala, když byli lidé jiného vyznání a veškerý jejich majetek propadl církvi. Takhle ona získal všechen jejich majetek. Nebo je to jinak? Nikdy nic takového neuddělala?Nevedla války? Byla vždy tolerantní k ostatním náboženstvím a lidem?Neupalovala lidi? A inkvizice také nebyla?

Možná jsou zapsány nějaké stavby a kostely, které jsou prokazatelně jejich, ale tolik miliard jim rozhodně komunisté nezabavili.A sama babtistická církev prohlásila, že rozhodně o tolik peněz nepřišli, kolik jim chtěl stát věnovat. Tato církev se majetku vzdala a tvrdí, že ke své víře nic z toho nepotřebuje. Tak jaktože jedna církev dokáže žít v chudobě a druhá církev musí žít v mamonu?