Řidič autobusu občan Roman Smetana. Petice proti jeho uvěznění.

jíra

/ #190 Je to zvláštní případ, mj. vlastně i podpory deklarované očisty ODS od 'kmotrů'

2012-02-17 04:50

Pan Smetana vyjádřil svůj frustrovaný postoj cestou, kvůli níž se sice místní pobočka ODS (jejímž lídrem byl nezvolený politik pan Langer) úspěšně pokusila právně přesvědčit soud (v osobě manželky pana Langera) o tom, že je zločinec, zejména když se obviněný nijak nebrání, jenže na čí straně je spravedlnost? Kdo je v této zemi víc poškozen a kým? Mnohem víc? Takže tato kauza je již ze zběžného pohledu dost absurdní a trapná.
Obrana právní cestou je u nás zatím hodně těžká. Pan Zaorálek se musel OPAKOVANĚ bránit u soudu kvůli svému jednomu výroku, že chování pana Bakaly ohledně zacházení s jím získanými byty slíbenými jím k přednostní privatizaci nájemníkům, je chování gaunera. A to ačkoli panu Zaorálkovi hned u prvního soudu dali za pravdu a vždy znovu.
Pan Smetana se u soudu nebránil. Však jaké šance uspět by měl asi on? Věřím, že petice má šanci ukázat, podobně jako to bylo vykroužkování některých politiků, jaká je skutečná vůle občanů, které zastupuje stát v případu "stát versus pan Smetana".
Jestli celorepubliková ODS hned po volbách SAMA veřejně deklarovala vůli očistit se od svých "kmotrů", dala tím nepřímo i sama panu Smetanovi dodatečně částečně za pravdu. Takže jeho skutek lze vlastně v tomto případě hodnotit jako jeho sice svéráznou ale dobře načasovanou a odvážnou osobní úspěšnou výzvu nejen vůči ODS už s tím něco udělat. Takže v tomto zvláštním případě nejde ani o pomalovaný materiál, ani o vzájemné poškozování si plakátů, o vandalismus už vůbec ne. Právě ODS se tím těžko může cítit být poškozena, ba naopak, byla to spíš podpora této očisty, tedy aby to s očistou mínila vážně např. i její místní pobočka a mj. toto obvinění stáhla, což dosud bohužel neučinila.