DRŽÍME SPOLU


Nepřihlášený uživatel

/ #70

2016-12-06 23:44

Od 4.9. začínají omezení vzdušného prostoru v prostorech cvičení Ample Strike 2016

Ve dnech 30. srpna do 20. září 2016 bude na území ČR probíhat mezinárodní cvičení Ample Strike 2016. Cvičení, kterého se bude účastnit celkem 17 armád aliančních a partnerských zemí, je určeno ke sladění výcviku předsunutých návodčích s leteckými osádkami a veliteli pozemích jednotek. „Armáda ČR se aktivně podílí na rozvíjení schopností našich a koaličních vojáků. Právě efektivní spolupráce leteckých a pozemních sil je jednou z odpovědí na současné ozbrojené konflikty,“ řekl v úvodu tiskové konference velitel Vzdušných sil Armády České republiky brigádní generál Jaromír Šebesta a dodal: „Jako plnohodnotný člen Severoatlantické aliance tak již třetím rokem navazujeme na cvičení Ramstein Rover, které byly organizovány z úrovně NATO. Dnes je Ample Strike plně v gesci Armády České republiky, která zabezpečuje kromě výcviku také logistické zázemí zahraničním vojákům.“

VICE-Od 4.9. začínají omezení vzdušného prostoru v prostorech cvičení Ample Strike 2016

Stropnický s dalším poslaneckým výkvětem je zpět se Steel Rose! Změna ústavního zákona udělá z českých vojáků expediční sbor pro použití ve válkách po celém světě. Na obranu vlasti už nezbylo v zákoně místo! Z Česka se stane cvičební polygon americké armády?

Novela je zjevnou přípravou na válku s Ruskem

Je s podivem, že se natolik spěchá s takovým zákonem ještě předtím, než se v USA ujme úřadu nový americký prezident. Kam chtějí poslanci vysílat české vojáky, když budou muset za ně už brzy platit veškeré náklady v zahraničí, protože Donald Trump už nebude NATO sponzorovat? Kde je jaká sebereflexe poslanců  tomu, že v českých muničních skladech není dostatek samopalů a výzbroje pro případ plošné celonárodní mobilizace? Čím budou v případě mobilizace chránit vlast povolaní muži? Klacky? Proč se v tichosti vyváží skladové zásoby po bývalé ČSLA do zemí bývalého Sovětského svazu a na Blízký východ a doma to málo, co zůstane ve skladech, je pro jistotu „nešťastnou náhodou“ vyhozeno do povětří? Proč se neustále likviduje schopnost sebeobrany ČR? Proč se hledají cesty, jak vysílat české vojáky do ciziny a jak umožnit cizím vojskům pohyb po českém území, když nikde není ani náznak koncepce o sebeobranu státu? Český voják má snad sloužit jako „kanonenfutter“ pro cizí armádu?

VICE-Stropnický s dalším poslaneckým výkvětem je zpět se Steel Rose! Změna ústavního zákona udělá z českých vojáků expediční sbor pro použití ve válkách po celém světě. Na obranu vlasti už nezbylo v zákoně místo! Z Česka se stane cvičební polygon americké armády?