Obnovení Československa


Nepřihlášený uživatel

/ #23 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-05-26 20:02

#21: - Re: Re: Re: Re:  

 Pletete dvě různé věci dohromady. Nikdo neříká, že se má na společnou historii zapomenout. Já taky vím, kdo jsou/byli Satinský, Vásáryová, Jakubisko, Nepela, Štefánik.... Uniká mi ale podstata, proč mě má znalost dějin a některých významných Slováků přimět ke sloučení těchto dvou států. Když zároveň vím, kdo byl/je Wojtyła, Malysz, Sienkiewicz, spojíme se proto s Polskem? Rovněž nesouhlasím, že pouhá nostalgie má být důvodem tak zásadního kroku. Vaše argumenty pro spojení nedávají žádný smysl.

SSSR, Jugoslávie, apod., to už je vše překonané. Světové národy jsou menší, než jsou státy, ve kterých žijí. Lidi touží po sebeurčení. Dneska jsme Česko. Za dvacet let bude Morava součástí Česka, ale bude mít vlastní vládu a rozsáhlou autonomii. Za padesát let se odtrhne. Dneska to vypadá jako SCI-FI, ale světový vývoj takový je. Podívejte na GB, kde se jen těsně neodtrhlo Skotsko, brzy se bude dělit Belgie, Španělsko... Moderní trend takový je a já s ním souhlasím. Zmenšování států pozvedává vlastenectví.

Mé názory nejsou antislovenské. Jsou pročeské. V čem je problém? Máme na vrcholcích Karpat třímetrovou zeď s ostnáčem a nápis "Slovákům vstup zakázán"? Blízkost národů zůstala, hranice jsou taky otevřené. V čem by opětovné zfederalizování bylo plus? Co Vám na tom Slovensku chybí? Nenadávám Vám, nerozumím Vám!