Petice proti zákazu kouření

Attaman

/ #42

2015-06-04 10:37

Tak za 1.: Stát podnikatelům zákonem už teď nařizuje přesně 6.875 věcí, takže argumentovat omezením svobody podnikání je směšné. Kdo má hospodu, musí mít bezbariétový přístup, oddělené WC pro muže ženy vozíčkáře, minimální světlou výšku, maximální teplotu v lednici, schválenou vodu, nakládání s odpady, zavírací hodinu, nařízený objem vzduchu v místnosti, atd. atd.. Zákaz kouření je jenom jeden z mnoha legislativních nařízení. I daně jsou formou omezování svobody podnikání.

za 2.: jestli se tu oháníte demokracií, pak 2/3 nekuřáků teď nařizuje 1/3 kuřáků, kde smí a nesmí kouřit. Když se 2/3 nekuřáků rozhodnou, že si kuřák zapálí jedině v uzavřeném kuřáckém boxu, tak mu nic jiného nezbyde. To je ta demokracie, kterou se tady oháníte.

za 3.: žádná jiná forma závislosti PŘÍMO neobtěžuje a nepoškozuje nikoho kolem. Když si feťák vedle mě píchne do žíly heroin, tak mně žádná zdravotní ani finanční újma (smradlavé oblečení, propálené oblečení) nevznikne. Kouření není srovnatelné s alkoholem, jídlem ani drogama ve smyslu obtěžování okolí. Samozřejmě následky požití zmíněného jsou jiné jak následky vykouření cigarety, ale to je úplnějiná otázka. Když někdo bude vedle mě v restauraci klopit panáky a nebude je po mně lít, řvát po mně a pod., tak mně neobtěžuje tak, jak kuřák, který i při největší slušnosti vypouští dým všude okolo.

za 4.: argument: ať tam nekuřáci nelezou je možné stejně dobře vyvrátit tím, ať tam nelezou kuřáci. Zdraví je přednější.

Hezký nezahulený den, krátí se vám to, kuřáčci :-)