Zajištění základních podmínek pro výuku dětí ZŠ Černošice

Alexandra Pazderová

/ #32

2014-11-26 21:27

Dobrý den,

Myslím, že by bylo dobré zopakovat, že nikdo nikoho nenutí tuto petici podepisovat a je na každém člověku, aby situaci zhodnotil a měl na danou věc svůj vlastní názor, proto úplně nechápu rozhořčení některých lidí a jejich komentářů. Nikdo Vám nezakazuje mít na věc úplně jiný názor, a hlavně nikdo Vás za to nekritizuje, proto laskavě buďte natolik fér a přestaňte se vy navážet do lidí s odlišným názorem než máte Vy. 

Já si plně stojím za svým názorem, ve kterém jsem ještě více utvrzena po osobním  setkání toto pondělí s paní ředitelkou. Nutno na začátek podotknout, že paní Lisnerová jmenování dofunkce ředitelky přijala a jistě (to alespoň doufám), si předem zjitila, co tato pracovní pozice obnáší. Z toho mi jednoznačně vyplývá, že je plně zodpovědná za organizaci a chod školy v tomto školním roce, byť dle některých z Vás je to po třech měsících nevhodné hodnotit. Nicméně, kdyby kdokoli z normálně pracujících lidí takto naplňoval/nenaplňoval své pracovní povinnosti, byla by mu dána výpověď na hodinu. Silně pochybuji, že v některém jiném zaměstnání by lidé říkali, že je tu bohužel nový a ať se mu dá ještě šance. Jak dlouho?????Rok, pak další a další????....To asi těžko. Každý by se měl za své jednání plně zodpovídat a za své jednání nést důsledky!!!!!

Paní ředitelka opravdu o této škole, o její letošní organizaci a chodu, o jejím reálném fungování/nefungování opravdu mnoho neví. Dalo by se říci, že neví vůbec nic, co se na této škole děje. Kdyby se této práci věnovala na plný úvazek asi by to vypadalo jinak. Nyní za její velmi časté nepřítomnosti jsou její veškeré povinnosti delegovány na její zástupce, kteří ale stejně jako ona, skoro žádnou praxi s vedením školy nemají - např. pan Charalambidis je dle jeho vlastního vyjádření pouze zástupce pro družinu a není tedy vůbec kompetentní, aby cokoli řešil. Jak je tedy možné, že sestavoval sám rozvrhy???? Které tedy podle toho také vypadají!!! Jak je možné, že má na starosti správu webových stránek školy???? Které podle toho také vypadají,když jsou tam stále neaktuální důležité informace pro rodiče????

To, že ve škole pod vedením paní ředitelky nejsou zajištěny základní podmínky pro výuku, základní bezpečnost, panuje zde naprostý chaos, nestystematičnos, odchod dobrých učitelů tatd. jsou bohužel dosti zdrcující fakta, jejich množství již pro mě není možné akceptovat, proto to pro mě vypovídá o nekompetentnosti paní ředitelky zvládat naprosto základní a běžné fungování ZŠ. Bez těchto naprosto základních a běžnýcj věcí,jako je zajištění organizace školního roku a fungování školy jako takové, si lze jen těžko představit, že by bylo možno bez znalosti reálu zavádět nové metody. Kolik nových metod, forem a způsobů výuky či přístupu se podařilo paní ředitelce dotáhnout do konce a implementovat je v praxi????? Ověřil si z Vás někdo, jak dopadla její snaha v ZŠ Slivenec? Rozhodně nejsem pro nové postupy, metody či formy výuky, ale je nutné je vždy aplikovat v praci s ohledem na reálnou situací, prostředí atd., tak, aby to bylo pro žákyi pro učitele opravdu přínosem. Rozhodně ne takto chaoticky, za pochodu, bez znalosti faktů, kdy je to zcela kontraproduktivní.

Na závěr bych chtěla říci, že jsem ráda, že zde píší příspěvky i učitelé, kdy se nebojí sdělit  své zkušenosti a uvést pravdivá fakta, za což jim ostatně patří můj velký dík. A rozhodně jim nemám za zlé (i když pro žáky to musí být velice obtížná situace), že odcházejí, protože kdo z nás by jen z dobré vůle setrvával na pracovní pozici, kde by s ním bylo zacházeno bez jakékoli úcty, neadekvátně, direktivně........ 

S přáním hezkého večera