Petice proti sloučení SOSaSOU Breclav s Obchodní akademií

Petr Brabenec

/ #20 Re:

2011-09-05 22:59

#19: leonard -

Nevím, kdo jsi Leonarde, ale přinejmenším vystupuj pod pravým jménem, když máš podobné názory, které nejsou ani lichotivé a ani předmětem petice.

Ono v téhle petici nejde o to, kdo je u koryta... Netvrdím, že pan Glier je takový, či onaký, jde mi o jednu prostou věc.

V současné době žiju v Brně, pracuji v Blansku, ale pořád mě to táhne zpátky na jih, do budoucna plánuji rodinu, a když už nic jiného byl bych velice rád, aby mé děti měli možnost volby. Volby, kterou udělala většina z nás, studovat na dle jejich vlastní vůle, udělat to pomyslné rozhodnutí, které nadále usměrní náš život. Po spojení (rozumějte spadnutí pod ekonomku) se stane jedna krásná věc... na celém Břeclavsku nebude jediná čistě průmyslová škola (kromě Hodonínské rádoby průmyslovky, kdy z průmyslu je jen stavárna). Ze začátku možná bude vše v pohodě, ale proč by se po čase nezrušily i ty nepotřebné průmyslové obory a nezůstali opět "jen" ekonomické, anebo jiné rádoby ekonom. obory? Už vidím strojaře, kde místo strojnických tabulek v konstrukci, hledají v telefoním seznamu dodavatele šroubků, popř. chytrých programů, které to navrhnou samy....

Abych to zhrnul, se sjednocením rezolutně nesouhlasím v podobě v jaké má proběhnout. Ono by se o něm dalo spekulovat kdyby (např.):

Průmyslovka přibere žáky z ekonomky, budou zařazeni na podobné obory, popř. jejich obory zůstanou zachovány.

Bude otevřeno výběrové řízení na vedoucí posty, do kterého budou mít co mluvit i samotní studenti (resp. studentská rada - připomínky) a pokud by se našel i dostatek rodičů, kterým by nebylo jedno jakým způsobem to proběhne, tak i oni by měli mít možnost vyjádřit svůj názor, konec konců pro koho by tu školy měli být?! Dle mého pro rodiče a hlavně budoucí Studenty!

Hawk, Petr Brabenec.