PETICE ZA ODSTOUPENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

klacek

/ #115 Re: Re: Kdo je nahradí?

2011-08-27 20:56

#64: - Re: Kdo je nahradí?

Ve švýcarsku je také přímá demokracie a lidi tam volí politiky, kteří šv. zadlužují. Mají tam zákon o rozpočtové kázni. A neplní se. Přímá demokracie je pro lidi, kteří jsou uvědomělí. Ne pro TV ohlouplé stádo. Když zednáři prosadili všeobecné volební právo, věděli co dělají. Učinili kozla zahradníkem. Dělník patří do továrny, zemědělec na pole a politik do parlamentu. Politik nerozumí dělničině a zemědělčině. A dělník nemůže řídít(volit) chod země. Takto se už NIKDY nějaká relativně dobrá skupina politiků nemůže dobrat blaha národa, protože nevlastní média. Ty vlastní někdo jiný, který bude VŽDY hájit svoje zájmy. V TV spustí mediální kampan proti těmto dobrým politikům a hloupé stádo zvolí zase ty staré strany, kteří tady kradli. Zaměřme se nejprve na změnu volebního systému, kdy by mohli volit jen někteří. Otázkou je, podle jakého klíče by to měo být.

Nebo zakázat předvolební průzkumy

Anebo, decentralizovat vlastníky médií. Ovšem oni si zase najdou skulinku,jak účinně ovlivnovat politické myšlení národa.... Dosadí šefredaktora, nebo novináře.... Je to dost tragická situace. POUZE masově uvědomělí lidi mohou změnit situaci.

Skrátit pracovní dobu na 6h, tím lidi získají více času a třeba i zájmu o politiku sledovat více aktivně. Přebytky odvedné práce se stejně vyvážejí na pobřeží Jadranu(turismus do zahraničí).