Maminky s kočárkem nepatří do MHD

Němečková

/ #47 Jsem matka s kočárkem a dítětem vedle kočárku

2014-06-22 11:11

Víte, asi jsem z pohledu ostatních cestujících taky bezohledná matka, protože v momentě, kdy přijede autobus a cestující vystoupí, rázně vjíždím dovnitř. Je hrozně snadné říct, kam se ty krávo ženeš! Ale můj pohled je zase ten, že všichni okolo jsou velice hrubí k nám. Na zastávku MHD přicházím s předstihem, protože další nízkopodlažní nejezdí co 5 minut. Ačkoli jsem na zastávce mezi prvními a všem musí být velmi jasné, že mé místo je vyhrazené a tudíž jim nebudu zabírat sedačku uprostřed autobusu, všichni mne musí ihned předběhnout. Nejlepší jsou ovšem ti, kteří sklopí sedačky a posedají si na místo vyhrazené pro kočárky, vozíčkáře. Když tedy konečně nastoupím, požádám o uvolnění místa. Všichni ti rychle usazení na mne vždy hledí jako na krávu, co jim překáží. Ale že na mě koukali několik minut na zastávce a jen vymýšleli, jak mne předběhnout je v pořádku. Nikoho z vás nezajímá, že musím kočárek zaparkovat a zabrzdit, aby nepřekážel, usadit starší dítě, aby neupadlo. A na to všechno mám jen omezený čas a místo. Řidič vyjede 300 z místa a pokud toto vše nestihnu, riskuji minimálně úraz svého 3letého syna. Je mi líto, jak vy k nám, tak my k vám. Rázně si budu klestit cestu a nebudu brát ohledy na ostatní. Moje priorita je jasná. Než jsem toto začala praktikovat, vždy jsem se chovala slušně, i za kočárkem, ale Pražané, vy o slušnost nestojíte.