Zrušení povinného tělocviku na MU v Brně

Autor

/ #29 Re:

2014-03-16 21:01

#27: Patolog -

1. O tom samozrejme viem. S jedným členom AS (MUNI) som vec poloformálne jednal, boli mi poskytnuté rady (preklad do CZ, zmierniť dikciu, ...) aj pokyny ktoré tu nechcem rozvádzať. Mohli by ste špecifikovať čo je "pochybné" na tomto webe? Znenie petície ani môj dovetok k nej nemal ambície na akademickú revolúciu, preto je aj formulovaný (dovetok) úvahovo a subjektívne, je to proste mô názor. Čakal som diskusiu; to sa z časti podarilo. S odstupom času ale uznávam, dnes by som to už formuloval inak, stručnejšie a neutrálnejšie.

2. Tu mi nejak uniká pointa/dôvod nesúhlasu ("Důvody jsou následující:"). Každopádne pokial ide o prístup CUS FSpS k tejto veci, tak ten je jasný. "Studenti musí být rychlí." zdroj - http://www.munimedia.cz/prispevek/vera-vecerova-kvuli-telocviku-jeste-nikdo-studium-neskoncil-988/ Názor si spravíte sám.

3. Samozrejme. Druhá strana ale argumentuje, že povinná TV má študenta nasmerovať na ten ktorý šport a (naivne) predpokladajú následné pokračovanie v danom športe na vlastné náklady študenta. S druhou časťou odstavca súhlasím. Biológovia plačú že nemajú cytometre a MUNI pritom nakupuje medicinbaly...

Ja stále čakám, až mi niekto odpovie čo strašné sa stane, ak sa tá povinnosť zruší a ostane (tento) telocvik dobrovolný s limitom 2x za štúdium (zdarma).