Výzva k zachování ústavních zvyklostí a parlamentní demokracie
fík |
/ #4 Re: Re: můj názor na současný stav v české politice2013-07-30 17:37#3: David Svoboda - Re: můj názor na současný stav v české politice Ano, pane doktore, obecně máte pravdu. Ovšem jak jsem již uvedl v předchozím příspěvku i v "Oznámení" je třeba se zabývat důsledky možných alternativních řešení vzniklého stavu. Nejen podle mého mínění, ale i podle mínění mnohých mých přátel z okruhu pravicově smýšlejících voličů, není možné připustit stav, tvrdošíjně prosazovaný stávajícími poslanci. T.j. restaurovat předchozí vládu bez jednoho či několika málo jedinců s prokazatelným "máslem na hlavě". Bohužel je nynější krize nikoliv krizí jen politickou, ale především morální. A to nejen na našem území - dotýká se celé "civilizované" části lidstva. Pokud jste nestudoval filozofii a historii zbytečně, nemohlo Vám to uniknout. Jedna stará členka ODS si v nedávném diskuzním příspěvku stěžovala na praktiky uvnitř strany a dokonce se omlouvala za jednoho poslance, kterému jejich místní organizace pomohla "nahoru" (viz komentáře k petici dr. Ištvána). Já znám totéž od členů jiné místní organizace (také sč. kraje), ale ČSSD. Prostě to bují všude. Není řešením prodlužovat agonii, je třeba vyměnit poslance za nezkažené, mladé. A to co nejdříve. Třebas máte osobně šanci. Neteoretizujte zbytečně a jděte do toho! Pokud nastoupí lidé hloubaví a nezkažení, není třeba se o demokracii obávat. Když jsem byl na zahraniční stáži, setkal jsem se také se snahou o zneužívání postavení a "přihrávkami pro sebe". Ovšem rozdíl je v tom, že když se to tam provalí, je to konec. Nepředstavitelná ostuda. Postižený si dlouho neškrtne. Kdežto u nás je to normální a dokonce možná i hrdinský skutek. Tam až jsme to dopracovali! Jsem ale optimista a věřím v lepší zítřek. Pokud ovšem nepustíme k lizu "zametače pod koberec", "odkláněče" a jiné podobné exoty, kterými se ve stávající Sněmovně jen hemží. Držme si navzájem palce! Fík |
|
ŽÁDÁME VYŠŠÍ TRESTY ZA TÝRÁNÍ ZVÍŘAT
PETICE za přejmenování Moskevské ulice v Karlových Varech na počest Jiřího Bartošky
Trest členům gangu týrající zvířata v Číně
Výzva vládě k zabezpečení urgentní humanitární pomoci Gaze a dosažení dohody o příměří
Výzva Radě ČT k odvolání generálního ředitele ČT Jana Součka
Sky Shield pro Ukrajinu - otevřený dopis předsedovi vlády České republiky
Výzva vládě Pomoc pro 100+100 dětí z Gazy
Deklarace zastání se srnčí zvěře
Petice za zabavení majetku ruského teroristického státu v ČR
Petice za ochranu Kunratického lesa pro lidi
Chcete něco změnit?
Bude-li člověk mlčet, nic se nezmění. Autor této petice se rozhodl něco změnit a jednat. Uděláte to samé? Zahajte sociální hnutí vytvořením petice.
Vytvořte vlastní peticiDalší petice, které by vás mohly zajímat
Zachraňme řeku Dyji
2587 Vytvořeno: 2025-07-03
PETICE ZA ZÁCHRANU CENTRA ÚSTÍ NAD LABEM
216 Vytvořeno: 2025-07-04
ŽÁDÁME VYŠŠÍ TRESTY ZA TÝRÁNÍ ZVÍŘAT
134401 Vytvořeno: 2025-02-11
Záchrana BigAiru na Hrozenkově
747 Vytvořeno: 2025-07-13
Zachraňme Hozan Kebab & Café v Mostě!
168 Vytvořeno: 2025-07-14
Petice za skutečnou inkluzi a posílení práv dětí s autismem a ADHD ve školách
353 Vytvořeno: 2025-07-08
Dokončeme konečně zálohování PETek a plechovek v Česku!
6 Vytvořeno: 2025-07-16
SAVE STALIN
2933 Vytvořeno: 2025-06-24
Záchrana Jídelny u Veselé Vařečky
7 Vytvořeno: 2025-07-15
Petice za zachování kulturního prostoru STALIN na Letenské pláni
808 Vytvořeno: 2025-06-25
Petice aby flygun nechal zaplé blerpy do konce jeho doživotního streamováni
89 Vytvořeno: 2025-07-15
Petice za zachování sdílených elektrických koloběžek v Praze a nastavení vhodné regulace
409 Vytvořeno: 2025-04-30
Za ochranu práv a psychického zdraví českých dětí
3981 Vytvořeno: 2024-07-23
Otevřený dopis ministru práce a sociálních věcí Marianu Jurečkovi k Příspěvku na péči
701 Vytvořeno: 2023-11-15
PETICE za změnu právní úpravy umožňující plošnou likvidaci zdravých včelstev v případě moru nebo hniloby včelího plodu
772 Vytvořeno: 2025-05-22
Vraťte vlaky na Dobříš!
1121 Vytvořeno: 2025-02-26
Petice za zachování a opravu kulturní památky železničního mostu pod Vyšehradem
25231 Vytvořeno: 2022-12-13
PETICE ZA ZRUŠENÍ POVINNÝCH TELEVIZNÍCH A ROZHLASOVÝCH POPLATKŮ
26936 Vytvořeno: 2021-12-22
NEPOUŽÍVÁM = NEPLATÍM
38 Vytvořeno: 2025-07-13
PETICE PROTI VYHLÁŠCE č. 64/2025 Sb. O DOBÁCH LOVU
98 Vytvořeno: 2025-07-04