Petice proti zákazu kouření


Nepřihlášený uživatel

/ #21

2013-04-26 14:57

Lidi proberte se :D Není pravda, že elektronické cigarety jsou bez zápachu a bez kouře, nejsou cítit tolik, jako klasika, ale cítit jsou a obláčku dýmu si snad všimne každý. Bohužel hodně kuřáků pořád skáče na reklamy výrobců a má pocit, že je v pořádku kouřit e. cigarety na místech, kde je kouření zakázáno (třeba v obchodě, doufám, že alespoň v nemocnicích to respektují).
Když holt většina nemá tu slušnost, aby si to odpustila, musejí nám to zákonodárci nějak ošéfovat, proti tomu rozhodně nic nemám.
Proti zákazu kouření v hospodách taky nic nemám, těžko každou hospodu přehradíte na kuřáckou a nekuřáckou. Když jdeme do nekuřácký, člověk si holt musí odskočit ven a nebo to vydržet, jednou za čas to fakt neublíží. Když jdeme do kuřácký, zase to musí vydržet druhá strana. Ale ne každý má možnost výběru a pro nekuřáka je větší omezení nemoct do začouzený hospody vůbec, než pro kuřáka skočit si na jednu rychlou ven. Funguje to tak v řadě zemí Evropy a hospody se nezavírají, nevím, proč by to zrovna u nás měl být problém :D
Co se čajoven týče, tam asi opravdu chodí jen určitá skupina občanů, která s vodními dýmkami atd. počítá a všichni ostatní se jim snadno vyhnou, takže tam je ten zákaz asi opravdu mimo. Mě osobně se čajovny hnusí, ale co jsem pochytil, tak je tam stejně zasmraděno vonnýma tyčinkama, takže nějaká dýmka nebo žváro navíc asi vážně vadit nebude :)
Nesmíme to prostě brát tak vážně, teď přes léto stejně bude mnohem příjemnější posedět s pivkem a cigárkem u grilu, než být někde zavřenej, a přes zimu se tolik nechlastá, tak o co jde ;)