Petice proti zbytečnému zdražování poplatku za odpad v Brně
Nechte to na nás
Dejte lidem snadnou možnost si regulovat výši toho co zaplatí tříděním a současně jim znesnadněte tvrdými pokutami podvádění na černých skládkách.
A hlídání, jestli nám to soused strká do popelnice nebo na černou skládku nechte na nás - my už si pohlídáme.
Vždyť i tu likvidaci černé skládky zaplatíme nakonec všichni.
Re: Nechte to na nás
To je možné v rodinných domcích, ne v paneláku. Popelnice stojí na pozemku města a dlouho se snažíme, abychom pozemek mohli odkoupit nebo pronajmout a zaplotit, je to boj s větrnými mlýny a odpady k nám nosí z jiných domů. Takže by k nám nosilo celé sídliště odpad nebo se dostaneme do budoucnosti a pořídíme si popelnice na chip?
Třídění odpadu a poplatky
Ne podle bydliště!
Třídění a odpadky
Nesouhlasím s návrhem v petici
v den odvozu na ulici až do odpoledních hodin, aniž by mi ji mezitím někdo naplnil. Třídím a budu třídit, protože to zatěžuje méně životní prostředí. Taky se mi líbí systém sběrných dvorů. Tam si si dovedu představit možný zdroj financí do rozpočtu městských částí - proč nevznikne u těchto sběren například svépomocná dílna? Divili byste se, kolik metrů nové dlažby se zbytečně vyhazuje. Kolik kvalitního dřeva by šlo znovu využít. Neplatilo by se za materiál, ale za využití přilehlé dílny. Ušetřilo by se místo v kontejnerech na nevyužitelný odpad.
Z novin
Troufl bych si jít ještě dál
Mělo by být více kontejnerů
Re: Re: Nechte to na nás
Oploceni Vam nepomuze :-(. Sikovni sporivi sousedi Vam klidne bordel odlozi u plotu. Vim o cem mluvim :-(. Soucasny system me zachranil pred odvozem do blazince.
6
Já osobně vyprodukuji za měsíc cca 10. litrový pytlík odpadu. Většinu zpracovatelného odpadu svědomitě třídím a odnáším do mís k tomu urřených ( papír, PETky, sklo ) Nevím, proč by to takto nemohli dělat i jiní, jako všude v "civilizovaném" světě. Pak by se poplatek nemusel navyšovat, v některých zemích je dokonce svoz roztříděného odpadu zdarma... Zvýšení platby bude lidi jen ponoukat, aby cpali vše do popelnic a nedělali si s tím hlavu. Však si platíme, ne?
Ne zdražení, ale sleva!!!
Požaduji, aby byli pokutováni ti, kteří neplatí!!!
Poplatek by se měl vztahovat i na přechodný pobyt.
Přijďte říct v úterý zastupitelům, co si myslíte o zdražení
| This discussion has been closed. |