Zachraňte kulturu 2013
Re: Re: Re:
Tleskat a podporovat toho, kdo dře z kůže ty nejchudší, kteří nemají šance chtít ke své práci jakékoliv dotace a jdou od výplaty k výplatě s obavou a problémy - a zároveň hlasitě natahovat ruku o peníze zadarmo, aby k vínu byl i kaviár - TO JE HANEBNOST, POKRYTECTVÍ A BEZOHLEDNOST!!!
Kam mají jít žádat o dotace důchodci, matky samoživitelky, invalidi a dělníci? Pro umělce lůza a prasata? A proč oni mají držet hubu a krok - a naše "elita" má mít nárok na dotace?
To, co umělci předvedli a předvádí, je ZRŮDNOST!!! (Tedy ti podporovatelé Karla a nyní petenti za záchranu kultury)
Buďte punkeři, páni herci, muzikanti a tanečníci, augusti a paňácové
V opačném případě "máte co jste chtěli". Tancujte si a hrajte si vaše dvorská divadýlka. Ale za své.
Tudor Motykovič
Kultura národa? Stačí si přečíst tyto komentáře!
Zvracím...
Re:
Je kultura a kultura. Nikdo zde nehovoří o nepodpoře čí dokonce likvidaci kulturního dědictví, (pokud jste si nevšiml) ale o nepodpoře těch, kteří se často jen sami označují za představitele kultury a své kulturní postavení také často odvozují jen ze svého elitářství. Tedy z toho, že jsou takzvaně "lepšími lidmi" a to jen proto, že mají pocit, že jejich pravda je pravdou lepší a kvalitnější, než pravda ostatních, neprivilegovaných lidí. S podporou těchto "umělců" Já osobně mám velký problém.
Mimochodem: Nevšiml jsem si, že by turisté utráceli své prostředky návštěvou českých divadel či kin. Pokud se jedná o státní galerie či muzea nebo jiné historicky významné budovy nebo jiného majetku ve státních rukou, tam se dotacím do tohoto majetku osobně vůbec nebráním - právě naopak -, ovšem co se týče soukromých galerií, divadel nebo jiných "kumštýřských" institucí, nevidím jeden jediný důvod, proč na tyto přispívat, zvláště když představitelé a vlastníci jsou často nositeli těch nejpravicovějších myšlenek a ideií včetně té, že by se každý v rámci tzv. svobodného ekonomického trhu měl o sebe postarat sám. Pak ať tedy prokáží svou houževnatost a odolnost a nenatahují dlaně k příspěvku z daní všech ostatních, když si toho často sami neváží a berou to jako nějakou samozřejmost. Je potřeba umět trochu rozlišovat.
Ztráta kreditu našich umělců
Což nepíši proto, že bych z toho měl radost.
Ono neustále dávání na jevo, že patří k té lepší části národa, okořeněné performancí PEN klubu a servilními hláškami Svěráka a Menzla, a završené oním Hřebejkovým výrokem o prasatech, to se nedá jen tak zapomenout. Proto myslím, že po řadu let na ně bude část veřejnosti nahlížet pod dojmem těchto vzpomínek. Proč na to umělci nepomysleli?
Básník, prozaik a pedagog Pavel Hoza
TO SI SNAD DĚLÁTE PR... LEGRACI ??!!! :DDDDDDD
Tak jó, obraťte se na svého favorita KS a ministra financí který jej na post prezidenta prosazoval, tito pánové vám určitě rádi vyhoví.
OH WAIT....
THEY WON'T! :P
úctivé pozdavy
z Ústí nad Labem
Koho žádáte o podporu?
váženi
Mé provolání umělecky zábavným lidem!
Pavel P.
ať vás zachrání ten, koho jste tak podporovali
Chtěl jsem okamžitě podepsat, protože s peticí soulasím, ale pak jsem se podíval na jména některých "níže podepsaných" a nevěřil jsem svým očím !?!
Některá z těchto jmen mne ještě před pár dny "mediálně lynčovala" ze všech tzv. "demokratických deníků" /MF Dnes, L.idové noviny, Hosp. noviny, Respekt, Reflex atd./
abych volil "Karla" /!!! / Karla Schwarzenberga, který je součástí vlády, která krátí dotace na kulturu, /kromě jiného/, a který, jako předseda TOP 09 a Starostové, přímo jmenuje, více než této vládě loajální, Mgr. Alenu Hanákovou, ministryní kultury......???
Tak tomu už opravdu nerozumím. Není to tady tak trochu Kocourkov a nemá tady někdo máslo na hlavě?
S pozdravem, vše krásné, Pavel Kryml
Hlavně, že jste podporovali Karla
Re: Michal
Re: Tudor Motykovič
Dobře jsi to řekl soudruhu. A teď honem utíkej za Hřebejkem, aby ti pofoukal bebí.
Původně jsem chtěl tuto petici podepsat
| This discussion has been closed. |
Su z teho volajako zmeťený