Petice.com

Za změnu „ZÁKONŮ PRO KOČKU“

Kampaň za kočky, kde potřebujeme vaši pomoc

kočičkomilka#1 May 07, 2025, 09:39

pomoc pro kočičky

Já už jsem žádala kraj o pomoc s bezprizornými kočičkami, odpověděli mně, že podporují zachrannou stanici Pavlov a šmytec. Místostarosta je vůl, kluk z vesnice tvrdí, že když kočka je na mém pozemku a ten je oplocený, tak je kočka moje. Jako kdyby ten plot byl pro kočenku překážka. Krmíme kočičky a přibývají neskutečně rychle jejich počty. Ministr životního prostředí je také kluk z maleho městečka Osová Bítyška, což je kousek od nás, tak snad není tak hloupý jako náš místostarosta.

Nepřihlášený uživatel#2 May 07, 2025, 10:19
Dobrý den paní Dvořáková, jen se ujišťuji, že správně chápu...
Kdyby byla Asociace - , která by sdružovala útulky, dotace by bylo možné směřovat sem?
Ptám se proto, jestli by vytvoření takové asociace mělo smysl. Nevím jak moc je to řešitelné, ale s těmi kraji je to také strašně těžké:(
Tato otázka je u nás politicky nezajímavá a psala jsem věcně už tolika lidem na patřičných místech a výsledek nula:(
Jestli by ta asociace nebyla jednodušší...
Děkuji za Vaši práci!!!
Zdravím AK
Nepřihlášený uživatel#3 May 07, 2025, 10:33

Re: pomoc pro kočičky

#1: kočičkomilka - pomoc pro kočičky 

Dobře, děkuji za info a zeptám se: Budete mít chvilku napsat i nyní v rámci této kampaně, kdy potřebujeme co nejvíce emailů v každém kraji, prosím?

Nepřihlášený uživatel#4 May 07, 2025, 10:36

Re:

#2: -  

Dobrý den, založení Asociace není problém.

Problém č.1 jsou finance, kdy je třeba mít pro Asociaci právníka minimálně asistentku +  1 manager

Problém č.2 řevnivost mezi spolky

Nyní je třeba předvést krajům, že problém s kočkami je.

Najdete si chvilku napsat o svých zkušenostech ve svém kraji?

Vše je připraveno, nemusíte hledat žádné adresy, jen se proklikáte k textu, který můžete sama napsat a dáte odeslat.

Nepřihlášený uživatel#5 May 07, 2025, 18:17
Dobrý den, není pravda, že neexistuje spolek, který zašťiťuje kastraci pro kočky v rámci republiky. Je to sdružení KasProKat, stačí se s nimi spojit. Mají i webovou stránku.
Já krmím opuštěné kočky sama v našem městě a ještě jsem od města dostala kvůli tomu pokutu, že "znečišťuji veřejné prostranství"!! Takže já osobně nemám absolutní zájem kohokoliv ze státních úředníků již nadále oslovovat. U nás lidi, co pomáhají zvířatům v nouzi, dokáží jenom perzekuovat.
Bergerová, Přerov
Kamila Dvořáková#6 May 07, 2025, 20:45

Re:

#5: -  

Neexistuje Asociace ani entita, která by zaštiťovala spolky v celé republice. S KasProCats spolupracuji i na prosazování petičních bodů a je to jen jeden ze spolků, které se kastracemi zabývají. 

Nikdo Vás nenutí, abyste něco dělala, výzva je pro ty, kdo jsou ochotni i nadále pomoci v postupu petice Za změny zákonů pro kočku.

Mohla jste svou zkušenost poslat dál, ke krajským úředníkům, zde v komentáři ničemu, bohužel, nepomůže a já s ní nic dělat nemohu.

Nepřihlášený uživatel#7 May 08, 2025, 07:18
Posláno, Královehradecký kraj. V mailu jsem vylíčila otřesný přístup "kočkami zamořeného" Meziměstí, kde jsem na jaře s Feliti a Běhejme a pomáhejme útulkům nechala vykastrovat 24 koček (kapka v širém oceánu). Taky jsem popsala, co se děje v Náchodě a v Novém Městě n. Metují, kde je na soc. sítích bezprizorní kočka každý den, jedna z nich a s 5 jejími koťaty momentálně u mně doma. A taky můj už skoro válečný stav s Dobruškou, kde bydlím 3 roky a za tu dobu jsem tu posbírala 7 vyhozených, přitoulaných koček a město nemá ani smlouvu s žádným útulkem a kastrační program prý je zbytečný. MP mi při minulém nálezu řekli, že kočka je "volně žijící živočich" a že ji mám vypustit zpátky do přírody. Moc si přeju, aby se tahle bezvýchodná situace změnila a nebo aby starostové a kraj viděli, že se něco děje a dít bude a že to nevzdáme. Díky paní Dvořákové, Kaspro a všem zúčastněným za tuhle iniciativu. I. Balcarová
Kamila Dvořáková#8 May 09, 2025, 07:08

Re:

#7: -  

My děkujeme za podporu a zprávu. :-)

Nepřihlášený uživatel#9 May 09, 2025, 16:35

Re: Re:

#4: - Re:  

Jasně pokusím se zase něco vysmolit:) snad to už k něčemu bude a hlavně napíše mraky lidí.

Každý, kdo se stará o nějaké, když napíše, tak se to musí prostě pohnout! Taková spousta lidí!

Kamila Dvořáková#10 May 11, 2025, 10:49

Re: Re: Re:

#9: - Re: Re:  

Díky:-)

Please comment on this petition

Please do not write personal information such as an address, phone number or email address in your comment. Do not write your own name or the name of any other person either.

Placená propagace

Petice.com bude tuto petici propagovat mezi 3,000 lidmi.

Zjistit více...

Vyberte si rozpočet
Platební metoda
Platební metoda