Za změnu „ZÁKONŮ PRO KOČKU“

Za změnu „ZÁKONŮ PRO KOČKU“ / Oznámení / Kampaň za kočky, kde potřebujeme vaši pomoc / Komentáře

kočičkomilka

#1 pomoc pro kočičky

2025-05-07 09:39

Já už jsem žádala kraj o pomoc s bezprizornými kočičkami, odpověděli mně, že podporují zachrannou stanici Pavlov a šmytec. Místostarosta je vůl, kluk z vesnice tvrdí, že když kočka je na mém pozemku a ten je oplocený, tak je kočka moje. Jako kdyby ten plot byl pro kočenku překážka. Krmíme kočičky a přibývají neskutečně rychle jejich počty. Ministr životního prostředí je také kluk z maleho městečka Osová Bítyška, což je kousek od nás, tak snad není tak hloupý jako náš místostarosta.

Nepřihlášený uživatel

2025-05-07 10:19

Dobrý den paní Dvořáková, jen se ujišťuji, že správně chápu...
Kdyby byla Asociace - , která by sdružovala útulky, dotace by bylo možné směřovat sem?
Ptám se proto, jestli by vytvoření takové asociace mělo smysl. Nevím jak moc je to řešitelné, ale s těmi kraji je to také strašně těžké:(
Tato otázka je u nás politicky nezajímavá a psala jsem věcně už tolika lidem na patřičných místech a výsledek nula:(
Jestli by ta asociace nebyla jednodušší...
Děkuji za Vaši práci!!!
Zdravím AK

Nepřihlášený uživatel

#3 Re: pomoc pro kočičky

2025-05-07 10:33

#1: kočičkomilka - pomoc pro kočičky 

Dobře, děkuji za info a zeptám se: Budete mít chvilku napsat i nyní v rámci této kampaně, kdy potřebujeme co nejvíce emailů v každém kraji, prosím?

Nepřihlášený uživatel

#4 Re:

2025-05-07 10:36

#2: -  

Dobrý den, založení Asociace není problém.

Problém č.1 jsou finance, kdy je třeba mít pro Asociaci právníka minimálně asistentku +  1 manager

Problém č.2 řevnivost mezi spolky

Nyní je třeba předvést krajům, že problém s kočkami je.

Najdete si chvilku napsat o svých zkušenostech ve svém kraji?

Vše je připraveno, nemusíte hledat žádné adresy, jen se proklikáte k textu, který můžete sama napsat a dáte odeslat.

Nepřihlášený uživatel

2025-05-07 18:17

Dobrý den, není pravda, že neexistuje spolek, který zašťiťuje kastraci pro kočky v rámci republiky. Je to sdružení KasProKat, stačí se s nimi spojit. Mají i webovou stránku.
Já krmím opuštěné kočky sama v našem městě a ještě jsem od města dostala kvůli tomu pokutu, že "znečišťuji veřejné prostranství"!! Takže já osobně nemám absolutní zájem kohokoliv ze státních úředníků již nadále oslovovat. U nás lidi, co pomáhají zvířatům v nouzi, dokáží jenom perzekuovat.
Bergerová, Přerov
Kamila Dvořáková
Autor této petice

#6 Re:

2025-05-07 20:45

#5: -  

Neexistuje Asociace ani entita, která by zaštiťovala spolky v celé republice. S KasProCats spolupracuji i na prosazování petičních bodů a je to jen jeden ze spolků, které se kastracemi zabývají. 

Nikdo Vás nenutí, abyste něco dělala, výzva je pro ty, kdo jsou ochotni i nadále pomoci v postupu petice Za změny zákonů pro kočku.

Mohla jste svou zkušenost poslat dál, ke krajským úředníkům, zde v komentáři ničemu, bohužel, nepomůže a já s ní nic dělat nemohu.

Nepřihlášený uživatel

2025-05-08 07:18

Posláno, Královehradecký kraj. V mailu jsem vylíčila otřesný přístup "kočkami zamořeného" Meziměstí, kde jsem na jaře s Feliti a Běhejme a pomáhejme útulkům nechala vykastrovat 24 koček (kapka v širém oceánu). Taky jsem popsala, co se děje v Náchodě a v Novém Městě n. Metují, kde je na soc. sítích bezprizorní kočka každý den, jedna z nich a s 5 jejími koťaty momentálně u mně doma. A taky můj už skoro válečný stav s Dobruškou, kde bydlím 3 roky a za tu dobu jsem tu posbírala 7 vyhozených, přitoulaných koček a město nemá ani smlouvu s žádným útulkem a kastrační program prý je zbytečný. MP mi při minulém nálezu řekli, že kočka je "volně žijící živočich" a že ji mám vypustit zpátky do přírody. Moc si přeju, aby se tahle bezvýchodná situace změnila a nebo aby starostové a kraj viděli, že se něco děje a dít bude a že to nevzdáme. Díky paní Dvořákové, Kaspro a všem zúčastněným za tuhle iniciativu. I. Balcarová
Kamila Dvořáková
Autor této petice

#8 Re:

2025-05-09 07:08

#7: -  

My děkujeme za podporu a zprávu. :-)

Nepřihlášený uživatel

#9 Re: Re:

2025-05-09 16:35

#4: - Re:  

Jasně pokusím se zase něco vysmolit:) snad to už k něčemu bude a hlavně napíše mraky lidí.

Každý, kdo se stará o nějaké, když napíše, tak se to musí prostě pohnout! Taková spousta lidí!

Placená propagace

Tuto petici propagujeme 3000 lidem.

Zjistit více...